head

Málna: a nyár legfinomabb méregtelenítője

Málna az igazi egészségbomba
Petrás Gabriella Petrás Gabriella
Újságíró
Téma: Életmód

A málna tipikus nyári finomság, és számtalan értékes egészségügyi tulajdonságot rejt magában, ezért mindenképpen érdemes beiktatnunk az étrendünkbe ezt az apró gyümölcsöt.

A málna az ókori népek kedvelt gyümölcs volt, igaz, akkoriban még főként gyógyhatásai miatt termesztették. Nézzük, a gasztronómiai élvezeteken kívül, miért érdemes málnát fogyasztanunk!

Erősíti a méhfalat

Várandósság idején, érdemes kihasználni a málna jótékony hatásait: magas nyomelem- és vitamintartalma feltölti a kismama ásványi anyag raktárait, és a magzatnak is kedvez, ráadásul a levele is értékes! Jó tudni, hogy a málna leveléből késszült tea jótékonyan hat a méhfalra.

Méregtelenít

A málna tökéletes nyári méregtelenítő, értékes antioxidáns, segít kipucolni a bélrendszert, és ellentmondást nem tűrően száműzi a lerakódott méreganyagokat. Ha nyári méregtelenítésre készül, feltétlen iktassa be a málnát is az étrendjébe, hiszen a méregtelenítő kúrák ízletes kísérője lehet!

Karban tartja a veséket

Ha veseproblémával, vesebetegséggel küzd, akkor is jusson eszébe a málna! Hatékony természetes kiegészítő megoldást nyújthat a veseproblémák kezelése során, ugyanis ez a gyümölcs remek vesetisztító, erősíti és karban tartja a veséket.

Erősíti az immunrendszert

Nincs kellemetlenebb a nyári megfázásnál, de a málna ebben is segíthet! A málna a nyár egyik legjobb immunerősítője, ugyanis igen nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, valamint A-, és B-vitamint, de bővelkedik még kalciumban, káliumban, magnéziumban és vasban is.

Szabályozza a vércukorszintet

Az alacsony kalóriatartalmú málna segít egyensúlyban tartani a vércukorszintet, vagyis bátran és bűntudatmentesen falatozhatunk ebből a gyümölcsből a diéta idején is! Biztosak lehetünk benne, hogy fogyasztása után nem kell a farkaséhséggel szembenéznünk.

Tisztítja a vért

A málna nemcsak a veséket, de a vért is tisztítja. Ha rendszeresen fogyasztjuk, könnyebben megelőzhetjük a szív-és érrendszeri betegségek kialakulását, és a már meglévő panaszok gyógyításában is hatékony segítőnk lehet.

Forrás:

http://www.webmd.com/diet/raspberry-ketones-uses-risks

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!