head

Shiitake: Gomba a cukorbetegség ellen

Shiitake:  Gomba a cukorbetegség ellen
Petrás Gabriella Petrás Gabriella
Újságíró
Téma: Egészség

A shiitake gyógygomba a keleti orvoslás egyik legértékesebb és leghatékonyabb szereplője közel 2000 éve. Ismerje meg ezt az antioxidánsban gazdag, immunerősítő, cukorbetegség ellen is jó gyógygombát!

Jó hírünk van: van élet a gyógyszereken túl! A keleti orvoslás eltér a nyugati kultúrákban alkalmazott gyógyító módszerektől, ugyanis inkább a megelőzésre helyezi a hangsúlyt, miközben együttműködve a természettel alakítja ki a leghatékonyabb gyógymódokat.

Shiitake - Gyógyítás mesterfokon

A shiitake gyógygomba az egyik legrégebben termesztett gombafajta, gyógyító, antibakteriális hatása miatt már régóta használja a keleti orvoslás. Érdemes nekünk is megismerkednünk vele, ugyanis ez a gyógygomba természetes immunerősítő és remek antioxidáns is egyben: segít késleltetni az öregedési folyamatokat, és gátat szab a káros szabadgyököknek.

Ha beépítjük étrendünkbe, és rendszeresen fogyasztjuk, a shiitake gyógygomba energiával tölti fel a szervezetünket, messzire űzi a fáradtságot, ráadásul vérkeringésre is jó hatással van.

Ez a gyógygomba valóságos univerzális gyógynövény: a fejfájás, a kellemetlen aranyér, de még a különböző bélproblémák, mint amilyen a székrekedés ellen is kiváló természetes gyógyír. A shiitake gyógygomba magas pepszin és tripszin tartalma hozzájárul az egészséges emésztéshez, béta-glükán összetevője révén pedig a rákos megbetegedések egyik ellenszere lehet.

A shiitake gyógygomba csökkentheti a vér koleszterinszintjét, és a cukorbetegség kezelésében is a segítségünkre lehet, mint egyfajta természetes kiegészítő gyógymód. A gomba fogyasztásával fokozhatjuk az inzulin termelődését, és természetes módon csökkenthetjük a vércukorszintet. Fontos azonban, hogy mielőtt a shiitake gyógygomba rendszeres fogyasztása mellett dönt, konzultáljon orvosával, különösen akkor, ha vérnyomáscsökkentő gyógyszert szed!

Forrás:

http://www.huffingtonpost.com/nalini-chilkov/cancer-foods_b_1192207.html

https://www.webmd.com/food-recipes/features/shake-up-dishes-with-shiitake-mushrooms

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!