head

Így vessen véget a tavaszi fáradtságnak!

Így vessen véget a tavaszi fáradtságnak!
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Egészség

Ha alig tudja nyitva tartani a szemét, ha egy hosszabb séta is kihívást jelent, és állandóan csak aludna, akkor minden bizonnyal önt is utolérte a tavaszi fáradtság. Ne aggódjon, nincs egyedül, de legyen ön az első, aki búcsút int a levertségnek.

Hívja segítségül a természetet!

Használja ki a természet kincseit, és válogasson kedvére a pezsdítő gyógynövényekből! Az egyik legjobb tavaszi fáradtság elleni szer a ginzeng. Ez a növény nem csupán testileg, de szellemileg is felfrissít, ráadásul nagyszerű vágyfokozó. A ginzeng energiával tölti fel az egész szervezetet, emellett a stressz ellen is kiváló megoldás.

Méregtelenítsen!

A méreganyagokkal telítődött szervezet eleve lassabban reagál, így a tavaszi fáradtság is nagyobb eséllyel kopogtat az ajtónkon. Éppen ezért, lakása mellett a szervezetét is tisztítsa meg, figyeljen oda az étkezésére, egyen sok zöldséget, gyümölcsöt, sétáljon nagyokat, és csináljon végig egy méregtelenítő programot! A méregtelenítés nemcsak emésztésének és közérzetének, hanem hangulatának is jót tesz, valamint enyhíti a bőrproblémákat.

Figyeljen a nyomelemekre!

Nagyon fontos, hogy tavasszal is figyeljünk a vitaminok és az ásványi anyagok megfelelő arányára. Káposztával, naranccsal pótoljuk a C-vitamint, dióval a B-vitamint, fokozva ezzel vitalitásunkat, és megerősítve immunrendszerünket. Az ásványi anyagok közül a magnézium játszik fontos szerepet a fáradékonyság elleni küzdelmünkben, valamint a vércukorszint fenntartásában, és az izmok egészségében: a magnéziumot banánnal, vagy egy jó minőségű táplálékkiegészítővel is pótolhatjuk.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!