head

3+1 érv a gesztenye mellett

Gesztenye gyógyhatásai: miért fogyasszuk
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Egészség

A gesztenye kedvelt téli csemege, ráadásul számos értékes egészségügyi hatással is rendelkezik. Energiát ad, segít betegség esetén, és a narancsbőrt is enyhítheti!

A gesztenye nemcsak finom, de egészségünkre is nagyon jó hatással van. Lássuk, mi mindenre jó ez a finomság!

Vitaminforrás

A gesztenye nyomelemekben, vitaminokban gazdag, így fogyasztásával nemcsak ízlelőbimbóinkat kényeztethetjük, hanem szervezetünknek is jót tehetünk. A gesztenye bőségesen tartalmaz B-, C-, E-vitamintfoszfort, vasat, foszfort, káliumot, magnéziumot és rezet, ráadásul, ha reggelire fogyasztjuk, egész napra energiával tölt fel bennünket.

Narancsbőr ellen

Nem sokat hallunk a gesztenye narancsbőr elleni hatásáról, de a jó hír, hogy remekül használható a kis gödröcskék ellen! A gesztenye hatékony lehet mozgással és egy méregtelenítő programmal kiegészítve a narancsbőr elleni küzdelemben: diéta, méregtelenítés idején fogyasszunk gesztenyét, bőrünkre pedig kenjük gesztenyés krémet, majd fóliával készítsünk dunsztkötést!

Erősíti az érfalakat

Az érfalak rugalmassága rendkívül fontos egészségünk szempontjából. A megfelelő véráramláshoz és a jó vérellátáshoz nélkülözhetetlen az érfalak rugalmassága, amihez a gesztenye fogyasztása is hozzájárulhat.

Gluténmentes liszthelyettesítő

A gesztenyeliszt tökéletes a gluténérzékenyek számára, de akkor is remek megoldás, ha csak egy kis változatosságra vágyunk, és a fehérlisztet szeretnénk mellőzni. A gesztenyelisztet a gasztronómiájáról híres Toscanában régóta ismerik, és szeretik, az egészséges életmód tökéletes kiegészítője lehet.

Kapcsolódó Cikkek

Címkefelhő

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!