head

Miért döntsünk futás mellett?

A futás egy igazi egészségmegőrző szabadidős sport
A futás egy igazi egészségmegőrző szabadidős sport
Varró Tina Varró Tina
Gyógytornász
Téma: Egészség

A futást valóban nem könnyű elkezdeni, és nehéz eljutni addig a pontig, mikor azt mondjuk: a futás az életem részévé vált, és nem akarom abbahagyni!

Hallotta már, hogy a nevetés és a futás megoldást jelent egy csomó problémára? Pontokba szedtük, hogy ez a futás tekintetében mennyire igaz.

1. A futás segíti a porcképződést

Bár sokan állítják, hogy a futás csak tönkreteszi az ízületeket, egy ausztrál kutatás megállapította, hogy a futás okozta terhelés (optimális mértékű terhelés esetén) éppen hogy segíti a porc képződést.

2. Élesíti a hallást

A Bellarmin Egyetem kutatói azt találták, hogy az edzett nők hallása jobb, mint az edzetleneké. Feltételezhető, hogy a testmozgás okozta jobb vérkeringés és ezáltal a szövetek jobb tápanyag-ellátottsága lehet az ok.

3. Jó a migrén ellen

Egy svéd tanulmány szerint azok a nők, akik 3 hónapon át, heti 3 alkalommal 40 percet edzettek, sokkal ritkábban tapasztaltak migrénes fejfájást.

4. Oldja a stresszt, fokozza a koncentrációs képességet

A futás oldja a szorongást és csökkenti negatív érzések kialakulását. Segít a stressz leküzdésében és fokozza a koncentrációs képességet.

5. Lefogyaszt

A megfelelő mennyiségű és intenzitású futás a legjobb fogyókúra. A futás felpörgeti az anyagcserét, és beindítja a zsírégetést.

6. Jót tesz a vérkeringésnek

Futás közben, a szíven átáramló vérmennyiség többszörösére nőhet

7. Meghosszabbítja az életet

Azok, akik hetente ötször 30 percet futnak vagy mozognak, sokkal tovább élnek, mint a mozgásszegény életmódot folytatók. Aki nem szeret futni, válassza a nordic walkingot, ami a gyaloglás és a sífutás keresztezése.

Kapcsolódó Cikkek

Címkefelhő

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!