head

Pattanás kezelése: ártalmas tévhitek és hatékony praktikák

Pattanás kezelés | Tények és tévhitek
Petrás Gabriella Petrás Gabriella
Újságíró
Téma: Szebb haj és bőr, pattanások

A fogkrém valóban jó a pattanás ellen? És a zúzott Aspirin tényleg segít elmulasztani az éktelenkedő piros pöttyöket? A pattanás elleni házi praktikák néha ártalmasabbak lehetnek, mint gondolná! Ezeket tegye, és ne tegye, ha pattanása van!

A pattanást okozhatja a stresszes életmód, a helytelen táplálkozás során felhalmozódott méreganyagok, a bőr nem megfelelő ápolása, de a szennyezett levegő, és bizonyos betegségek jele is lehet. Egészséges életmóddal, méregtelenítéssel, tisztító kúrával sokat javíthat bőre állapotán, de az alábbi szabályokat érdemes betartani, mielőtt belekezd a nagy pattanás elleni hadjáratba!

Jegelje!

Tegyen jeges borogatást a pattanásra! Csavarjon egy tiszta pamut ruhába jeget, és tegye a pattanásra - ezt a műveletet naponta többször is megismételheti. Arra kell csak ügyelni, hogy 1 percnél tovább ne legyen a bőrön a jég, mert irritációt válthat ki.

Ne nyomkodja!

Amikor a pattanás közepe fehér, és ingerenciát érez arra, hogy eltüntesse, vagyis kinyomja, legyen erős, és ne tegye! Akármilyen nagy a kísértés, álljon ellen, mert ha nyomkodja a pattanást, az meghosszabbíthatja a gyógyulás időszakát, és növelheti a fertőzés kockázatát, tehát még nagyobb, és még csúnyább lehet a pattanás.

Használjon kénes krémet!

Válasszon olyan krémeket, amelyek tartalmaznak ként, ugyanis a kén hozzájárulhat a gyorsabb gyógyulási folyamathoz. Csodát és azonnali eredményt ne várjon, de ha kitartóan használja, bőre tisztábba és szebb lehet. Fontos: ha bőre érzékeny, és a pattanások nem csak alkalmi látogatók, hanem állandó társai, akkor keressen fel egy bőrgyógyászt, mert a kén önmagában nem megoldás a bőrproblémákra.

Felejtse el a fogkrémet!

A fogkrémet hagyja meg a fogápolásra, és ne használja pattanások kezelésére! Lehet, hogy bizonyos esetekben némely fogkrém a szárító hatása miatt segíthet, de összességében több kockázatot jelent a bőrére nézve, mint gondolná. Nem mindegy, hogy a fogkrém milyen összetevőket tartalmaz, például a fehérítő fogpaszták allergiás reakciókat is okozhatnak.

Méregtelenítsen

Attól függően, hogy mi okozza a pattanást, a méregtelenítés is segíthet abban, hogy bőre szebb legyen. Ha az utóbbi időben nem figyelt az étkezésre, válogatás nélkül falatozott, és nem vetette meg a gyorséttermeket sem, akkor nagy az esély arra, hogy a felhalmozódott méreganyagok miatt, a bőre nem makulátlan. Egy méregtelenítő kúra sokat javíthat a helyzeten, remek pattanás elleni módszer, ráadásul az emésztése, és immunrendszere is meghálálja a törődést.

Hagyja az Aspirint!

Ne dőljön be az olyan házi praktikákat felsoroló listáknak, amik között a zúzott Aspirin paszta is szerepel! Az Aspirin tartalmaz szalicilsavat, ami jó a pattanásokra, de csak a bőrápolási termékekben. Egyéb esetben bőrirritációt válthat ki.

Ecseteljen teafaolajjal!

A teafaolaj ismert fertőtlenítő, baktériumölő hatásáról, így a pattanások kezelésében is segítségül hívhatja. Mindig higított formában használja egyfajta ecsetelőként, de először egy kisebb bőrfelületen próbálja ki, hogy lássa, nem érzékeny-e a bőre az olajra.

Használjon zöld korrektort!

Ha fontos eseményre hivatalos, vagy egyszerűen csak nem akarja tudatni a világgal, hogy pattanása van, válasszon zöld színű, antibakteriális hatású korrektort! A zöld szín segít ellensúlyozni a gyulladástól piros pattanás színét, miközben a fertőzésektől sem kell tartania.

Forrás:
http://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/acne/ss/slideshow-acne-cover-ups

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!

Ajánlott termékek

Immunerősítő antioxidáns formula

Immunerősítő antioxidáns formula

Utántölti az elhasznált tápanyagokat vitaminokkal, ásványi anyagokkal és zöld növényi táplálékkal, ezzel segíti a test természetes méregtelenítő folyamatait.


Probiotikus kiegészítő

Probiotikus kiegészítő

8 milliárd hasznos élő baktériummal bizosítja az egészséges vastagbél-flórát, megadja az alapját az erős immunrendszernek, egyben védelmezi bélrendszerünket.


Emésztést segítő enzimek

Emésztést segítő enzimek

A természetes növényi enzimeket tartalmazó DigestFX segíti az emésztést, valamint megelőzi az emésztési problémákat. A DigestFX kapszula hatásos puffadás, felfújódás, szélgörcsök, gyomorégés, lassú emésztés, irritáció vagy eg

Orvos válaszol

Kérdése van egy cikkel kapcsolatban? Tegye fel kérdését, illetve böngésszen független szakértők válaszaiból...
Orvos válaszol ITT