head

Mellrák: az állati fehérjék is okozhatják

Mellrák: az állati fehérjék miatt is kialakulhat?
Báhidszky Szuren Báhidszky Szuren
Újságíró
Téma: Életmód

A magas ösztrogénszintet egyértelműen összefüggésbe hozták a mellrák kialakulásával, azonban arról csak ritkán hallani, hogy előbbit az egészségtelen, állati fehérjékben gazdag étrend is okozhatja. A Miután a mellrák a nők egyik leggyakrabban előforduló tumoros megbetegedése, érdemes közelebbről is megismerni a témát.

A mellrák és az állati fehérjék közötti témát járja körül dr. T. Colin Campbell a Kína-tanulmány (The China Study) című című könyvében, amiben arra utal, hogy ezek fogyasztása fokozza a mellrák kockázatát, mivel a növeli a termékeny évek számát.

Gondot okoz a korai menstruáció

Számos vizsgálat alátámasztotta, hogy minél hamarabb jelentkezik az első menstruáció, annál nagyobb az emlőrák kialakulásának lehetősége. Ennek az az oka, hogy korai első vérzés magasabb vér hormonszintekkel, például ösztrogén-szinttel jár együtt. Ezek a hormonszintek a termékeny életkor teljes egészében magas értékeket mutatnak, amennyiben a nők állati fehérjékben gazdag étrendet követnek. Könyvében Campbell arra is kitér, hogy az állati fehérje-fogyasztás miatt a menopauza három-négy évet késik, tehát a reproduktív élettartam csaknem 10 évvel kitolódik, így jóval huzamosabb ideig termelődik a nők szervezetében ösztrogén. Sok helyen a haszonállatok gyarapodásának elősegítéséhez ösztrogenikus anyagokat, amik a húsokkal, vagy tejükkel átjuthatnak a szervezetbe.

Miért rosszak az állati fehérjék?

Az állati fehérjék - amelyek nélkülözik a fitonutrienseket - jelentősen lecsökkentik az emésztésünk hatékonyságát, puffadást, székrekedést okoznak. Ennek következtében pedig lerakódnak szervezetünkben a méreganyagok, nem megfelelő a táplálékfelszívódás, károsodik a bélflóra, és gyengül az immunrendszer. A növényekben viszont a fehérjén kívül megtalálható az összes fitonutriens. Ez alatt azokat a rostokat, vitaminokat, fontos ásványi anyagokat, továbbá az enzimeket, és bélbaktériumokat jelenti, amik a hatékony emésztéshez nélkülözhetetlenek.

Gyógyszer helyett növények

Az állati fehérjékben gazdag táplálkozás, valamint a magas reproduktív hormonszintek és a korai menstruáció közötti összefüggés megfigyelése igen lényeges információ, hiszen mindkét tényező az növeli az emlőrák rizikóját. Sajnos azonban ahelyett, hogy elhagynánk a rákkeltő állati fehérjéket, megszámlálhatatlan pénzt dobunk ki egy olyan gyógyszer kikísérletezésére és reklámozására, ami nem biztos, hogy hat, ám minden kétséget kizárva, nem kívánatos mellékhatásokkal jár. Sokkal egyszerűbb lenne a teljes értékű növényi fehérjékben bővelkedő étrend követése, ami csökkenti az ösztrogén szinteket

Felhasznált irodalom:
Dr. T. Colin Campbell - Kína-tanulmány (The China Study)

Hirdetés

Hirdetés

Eredményes, végleges rosacea és hajhullás gyógyítás,
mikroszkópos arc- és fejbőrvizsgálat


Szeretettel várom azokat, akik régóta küszködnek haj-, szempilla-, vagy szemöldökhullással, fejbőrproblémákkal, zsíros és rosaceás arcbőrrel.
Gyógyuljon meg végleg szteroidok használata nélkül!

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!

Ajánlott termékek

ToxiClean méregtelenítő Program

ToxiClean méregtelenítő Program

A ToxiClean méregtelenítő Programot arra fejlesztettük ki, hogy a Clean Inside Programmal együtt alkalmazva még hatékonyabban tisztítsa és méregtelenítse belső szerveit az egészséges mindennapokért.


Béltisztító rost kiegészítő

Béltisztító rost kiegészítő

A béltisztító rost kiegészítő a rostok segítségével megtisztítja a vastagbelet az összegyűlt lerakódásoktól és megelőzi az újabb lerakódások képződését.


Méregtelenítő gyógytea

Méregtelenítő gyógytea

13 speciálisan válogatott növény kombinációja. Elősegíti a normális bélműködést és a rendszeres székelést. Koffeint nem tartalmaz.

Orvos válaszol

Kérdése van egy cikkel kapcsolatban? Tegye fel kérdését, illetve böngésszen független szakértők válaszaiból...
Orvos válaszol ITT