head

Méregtelenítés - Miért kezdjünk bele még ma?

Méregtelenítés: miért fontos az elvégzése?
Báhidszky Szuren Báhidszky Szuren
Újságíró
Téma: Méregtelenítés

A méregtelenítés fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni, segítségével elérhető a testi-lelki megújulás, ráadásul betegségmegelőző hatása is van. A székrekedéstől, az állandó fejfájástól szintén megszabadulhatunk, de a puffadást és a súlyproblémákat is magunk mögött hagyhatjuk. Hogy miben segít még, cikkünkből kiderül.

A méregtelenítés elengedhetetlen akkor, ha látszólag minden indok nélkül sűrűn leszünk betegek, gyulladásos tüneteket tapasztalunk magunkon, a bőrünk pattanásossá válik, esetleg gombás fertőzésekkel küzdünk. A testünkben lerakódott mérgek negatívan befolyásolják az immunrendszer működését, mivel hatással vannak a vastagbelünkben található immunsejtekre.  

Miért fontos?

Állandóan rohanunk, nem figyelünk az étkezésünkre, olyan kozmetikumokat és parfümöket kenünk és fújunk magunkra, amikben káros kemikáliák találhatók. Idővel ezek felhalmozódnak a szervezetünkben, és megbetegítenek minket. A méregtelenítés fontossága azonban nem csak abban rejlik, hogy ezektől megszabaduljunk.  A salakanyagok eltávolításával elérhető a megfelelő tápanyag felszívódás, így a testünk megfelelő működéséhez szükséges vitaminok és ásványi anyagok jobban hasznosulnak.

Milyen hatásai vannak?

A méregtelenítés áldásos hatással van emésztőrendszerünkre is. Elvégzésével a bélflóra egyensúlya, valamint máj optimális működése is helyreállítható, megszüntethető a székrekedés és az emésztési zavarok. Elvégzését követően megszűnik a vastagbélben a tápanyagok pangása, ezáltal pedig búcsút inthetünk a puffadásnak, illetve a kellemetlen gázképződésnek. Emellett kellemetlen társbérlőinktől is megszabadulhatunk, miután a mérgek távozásával és a salakanyaggal együtt a vastagbélben megtelepedő paraziták eltávoznak (és többé nem szívják el előlünk az értékes tápanyagokat). A paraziták méregtelenítéssel történő eltávolítása azért is lényeges, mert hasmenést és székrekedést okozhatnak. Az ürülékükben található méreganyagok károsan hatnak az idegrendszer működésére, emiatt feszültek, ingerültek, dekoncentráltak leszünk.

Jobb hangulat és szebb bőr

A méregtelenítés elvégzésével párhuzamosan a kedélyállapotunk is jobb lesz, vidámabbnak, frissebbnek, életerősebbnek érezzük magunkat, megszűnnek az alvászavarok, enyhül/elmúlik a depresszió, a szorongás, javul a memória, ami a tanulást is megkönnyíti. A méregtelenítés fontosságának a szépségápolásban is szerepe van, megszűnnek a pattanások, a bőrgyulladások, üdébbé válik a bőr, a körmök és a haj erősebb és élettelibb lesz. A salakanyagok eltávozásával ráadásul veszíthetünk a felesleges kilóinkból, hiszen a felgyorsuló anyagcsere hozzájárul a fogyás sikerességéhez.

Hirdetés

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!

Ajánlott termékek

ToxiClean méregtelenítő Program

ToxiClean méregtelenítő Program

A ToxiClean méregtelenítő Programot arra fejlesztettük ki, hogy a Clean Inside Programmal együtt alkalmazva még hatékonyabban tisztítsa és méregtelenítse belső szerveit az egészséges mindennapokért.


Béltisztító rost kiegészítő

Béltisztító rost kiegészítő

A béltisztító rost kiegészítő a rostok segítségével megtisztítja a vastagbelet az összegyűlt lerakódásoktól és megelőzi az újabb lerakódások képződését.


Méregtelenítő gyógytea

Méregtelenítő gyógytea

13 speciálisan válogatott növény kombinációja. Elősegíti a normális bélműködést és a rendszeres székelést. Koffeint nem tartalmaz.

Orvos válaszol

Kérdése van egy cikkel kapcsolatban? Tegye fel kérdését, illetve böngésszen független szakértők válaszaiból...
Orvos válaszol ITT