head

Az irritábilis bélszindróma tünetei, kezelése

’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: IBS- irritábilis bél szindróma

Mit jelent az irritabilis bélszindróma?

Az irritabilis bélszindróma, melyet orvosi nyelven IBS-nek hívunk, tulajdonképp az emésztő rendszerünk funkciózavara, mely krónikus panaszokkal párosul mindazokonak, akik ebben a betegségben szenvednek. Krónikus panasznak tekithető a haspuffadás, a hasfájás, székelési zavarok, mint hasmenés vagy szorulás váltakozása. Sajnos napjainkban az irritabilis bélszindróma egyre több ember életét keseríti meg, amely nem éppen kellemes a beteg számára. Többnyire napközben jelentkeznek a tünetek, ez azonban kellemetlenséghez vezet, hiszen napközben az ember általában a munkahelyén tartózkodik. Alapjában véve az irritábilis bélszindróma ártalmatlan betegség, tudniillik a tünetei azok, amelyek megkeserítik az ember életét, a mindennapokat, mely akár hónapokon, súlyosabb esetben, éveken keresztül, vagy rosszabb esetben egy életen át kísérheti életünket.

Az irritabilis bélszindróma általában húsz, harminc éves korban tűnik fel először az emberek életében. Érdemes kihangsúlyozni, hogy a nők körében sokkal elterjedtebb ez a betegség, mint a férfiakéban.

Mik lehetnek az irritabilis bélszindróma - IBS kialakulásának okai?

Az IBS pontos okai jelenleg még nem ismertek, azonban igen sok tényező befolyással van a betegség kialakulásához. Többnyire a lelki és testi megterhelés és a nem megfelelő táplálkozás a kiváltója ennek a betegségnek. A megfelelő és egészséges táplálkozással sokat tehetünk önmagunkért, ezzel esetleg elkerülve az esetleges betegségeket. Változtassunk! Tegyük rendbe a lelkünket, hiszen amíg a lelkünk háborút vív testünkkel, addig testünk különféle betegségekkel válaszol ezen hatásokra.

Milyen tünetei lehetnek az irritabilis bélszindrómának?

1. Sűrűn fellépő hasi és gyomorfájdalom
2. Folyamatos teltségérzet
3. Hasmenés és szorulás felváltva
4. Puffadás
5. Gyakori fejfájás, migrénes panaszok
6. Alvászavar
A pszichés megbetegedések, kiemelve a depressziót kisérője az irritabilis bélszindrómának. Nagyon fontos időben orvosolni a problémát, tegyünk ellene mielőbb.

Mitől lehetünk biztosak abban, hogy irritabilis bélszindróma - IBS nehezíti a mindennapokat az életünkben?

Amennyiben Ön úgy érzi rendelkezik valamely tünettel, célszerű orvoshoz fordulni. Kérjünk labor vizsgálatot és minden esetben egy teljeskörű széklet vizsgálatot, illetve forduljunk pszichiátriai vizsgálathoz, amely fontos szerepet játszik a betegség kimutatásában, ezzel egyidejüleg a kezelésében is.

Az irritabilis bélszindróma kezelési lehetőségei igen széles körűek

Az irritabilis bélszindróma - IBS leghatásosabb első lépése a léböjt kúra lehet, azaz a méregtelenítés. A méregtelenítés felismerése, fontossága nagy szerepet kell, hogy játsszon minden ember életében! Miért fontos a méregtelenítés? Minden emberi szervezetben nagyon nagy mennyiségű méreganyag rakódik le, amely nagyon sokféle betegség kiváltó oka lehet. Mindezek megelőzéséhez célszerű évente legalább kétszer tisztítókúrát alkalmaznunk, a kúra segítségével megtisztíthatjuk a szervezetünket a méregtől, mely más módon nem képes távozni a testünkből. A léböjt kúra, bár elsőre drasztikusan hangzik, mégsem az! A léböjt kúra nagy segítségünkre lehet az IBS kiküszöbölésében. Bélrendszerünk megtisztításával megelőzhető a fellépő betegségek súlyosbodása. A léböjt kúra alatt fogyasszunk tisztított, szűrt vizet és mellé száz százalékos gyümölcsleveket fogyasszunk, mindemellett két-három napon keresztül többnyire nyers zöldségeket és gyümölcsöket étkezzünk.

Nagyon fontos tehát, hogy évente legalább kétszer, tavasszal és ősszel tisztítsuk meg szervezetünket egy tisztítókúra keretein. Az irritabilis bélszindróma - azaz IBS leküzdéséhez a Natural Swiss termékei számtalan variációs lehetőségekkel  biztosítanak gyúgyulást.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!

Ajánlott termékek

Clean Inside béltisztító Program

Clean Inside béltisztító Program

A Clean Inside béltisztító Program három termékből áll, melyet kifejezetten a vastagbél legalaposabb és legtermészetesebb módon történő tisztítására fejlesztettünk ki.


Anti-parazita táplálék-kiegészítő

Anti-parazita táplálék-kiegészítő

A Parasic élősködő elleni táplálék-kiegészítő segít eltávolítani a bélparazitákat és petéiket a vastagbélből és a szervezet más részeiből.


Méregtelenítő gyógytea

Méregtelenítő gyógytea

13 speciálisan válogatott növény kombinációja. Elősegíti a normális bélműködést és a rendszeres székelést. Koffeint nem tartalmaz.

Orvos válaszol

Kérdése van egy cikkel kapcsolatban? Tegye fel kérdését, illetve böngésszen független szakértők válaszaiból...
Orvos válaszol ITT