head

„Úgy érzem, mintha teleszívtam volna a tüdőm friss levegővel”

Báhidszky Szuren Báhidszky Szuren
Újságíró, egészségügyi tanácsadó
Téma: Gyógygombák

Noha Csáki Lászlóné többféle egészségügyi problémával küzd, idővel megtanult ezekkel együtt élni. Nagy megkönnyebbülést hozott számára a leghatékonyabb gyógygomba-készítmény, amit először a párja kezdett el szedni.

Melyik az, amelyik legjobban zavarja a betegségei közül, vagy a legtöbb panaszt okozza?

Nem tudnék a sok közül egyet kiemelni. Előfordul, hogy a köszvény miatt fájnak az ízületeim, miközben a veseelégtelenség, a pajzsmirigy túlműködés és magas vérnyomás tüneteitől is szenvedek. Van egy szerető párom, gyerekeim, unokáim, már csak miattuk is megpróbálok felülkerekedni ezeken a problémákon, bevallom, ez néha nem olyan könnyű.

Mikor kezdődtek a problémái?

Már a születésemkor, 1960-ban. Azt hitték, hogy csípőficammal jöttem a világra, ezért egyéves koromban megoperáltak. A műtét során világossá vált az orvosok számára, hogy nem fejlődött ki a csípőízületi vápám, és ez okozta a gondokat. Nem sokkal az első gyermekem érkezését követően elkezdtek fájni a melleim, nagyon féltem, azt hittem, hogy mellrákom van. A szövettani vizsgálat szerencsére ezt kizárta, de a fájdalom nem szűnt meg. 30 évvel ezelőtt, röviddel édesanyám halála után, kialakult nálam a magas vérnyomás. 12 éve miómával operáltak, majd jöttek a pajzsmirigy gondok. 10 éve kiderült, hogy veseelégtelenségben szenvedek, illetve köszvénnyel is küzdök.

Mit tesz annak érdekében, hogy az állapota ne romoljon tovább?

Amennyire lehetséges, egészségesen élek. A köszvény miatt nem eszem vörös húsokat, figyelek a súlyomra, és arra, hogy milyen gyógyszereket írnak fel nekem. Rájöttem, hogy a vastagbélfekélyemet az ízületi gyulladás elleni gyógyszer okozta, amikor ezt lecserélték, a panaszaim megszűntek. Mivel a mellfájdalom okát nem találták meg, magamtól jöttem rá arra, hogy talán összefüggésben lehet a pajzsmirigy betegségemmel, hiszen amikor szedem rá a tablettát, akkor a fájdalom megszűnik, amikor pedig elhagyom, ismét előjön. Hathavonta befekszem a karcagi kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályára, és ott töltök 3 hetet. Ezalatt gyógytornán, fizikoterápiás kezeléseken veszek részt, infúziót kapok, ezután kevésbé fáj a nyakam, a hátam és a csípőm. Emellett elkezdtem szedni a leghatékonyabb gyógygomba-készítményt, amit Fachet József professzor kísérletezett ki.

Honnan szerzett tudomást a Fachet gyógygombáról?

A párom kezdte el szedni. Ő cukorbeteg és érszűkülete van, kimondottan emiatt vásárolta. Azt hallotta, hogy ez a leghatékonyabb gyógygomba, és tényleg segített neki. A vércukorszintje stabilizálódott, az érszűkület miatt műtött lábán begyógyultak a sebek. Amikor nagyon fájni kezdtek az ízületeim noszogatott, hogy kezdjem el szedni, hátha használ. Reggelente odakészítette nekem a két kapszulát.

Mikor kezdett el érezni valamilyen változást?

Pontosan nem tudom megmondani. Úgy egy hete szedhettem a gyógygombát, amikor észrevettem, hogy a köszvényes fájdalmaim enyhültek. Pár nappal később teljesen elmúltak, és ezzel párhuzamosan a hátfájdalmam is alábbhagyott. Valahogy sokkal könnyebbnek érzem most magam, úgy érzem, mintha teleszívtam volna a tüdőm friss levegővel. Gyorsabban elvégzem a házimunkát, nem fáradok ki annyira, jobban alszom és nyugodtabb vagyok. Emiatt a vérnyomásom sem ugrál úgy, mint régen. Hálás vagyok a páromnak, hogy rávett a gyógygomba szedésére, ma már együtt vesszük be a napi adagot.

A tartalom megjelenését a Fachet gyógygomba támogatta.

Hirdetés

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!

Orvos válaszol

Kérdése van egy cikkel kapcsolatban? Tegye fel kérdését, illetve böngésszen független szakértők válaszaiból...
Orvos válaszol ITT