head

„Az életemet és a gyógyulásomat köszönhetem Fachet Józsefnek, ha ő nincs, már én sem lennék”

Báhidszky Szuren Báhidszky Szuren
Újságíró, egészségügyi tanácsadó
Téma: Gyógygombák

A 83 éves férfi éveket tagadhatna le a korából, hihetetlen módon sugárzik belőle az életerő, és az optimizmus. De nem volt ez mindig így, hiszen Paszinger Józsefnek hosszú évekkel ezelőtt egy súlyos rákbetegséggel kellett megküzdenie, gyógyulását pedig a Fachet gyógygombának tulajdonítja. József elsők között próbálta ki Fachet professzor készítményét, aki már akkor megígérte, hogy segít neki, amikor a készítmény még csak kísérleti stádiumban volt. Olvassa el, hogyan segített Józsefnek a gyógygomba rák ellen.

Milyen típusú rákot diagnosztizáltak Önnél?

Vastagbélrákot. Az igazat megvallva semmi jelét nem éreztem annak, hogy beteg lennék, igyekeztem egészségesen élni és étkezni. 2002 augusztusában műtöttek a Szabolcs utcai kórházban, addigra már elég nagy kiterjedésű volt a daganat. Táplálkozás élettant tanultam, a feleségemmel együtt mindig is igyekeztünk egészségesen élni, de azokat a mérgeket, amiket megeszünk, úgy látszik nem mindig tudtuk kizárni. Ettől függetlenül talán azért „kaptam” ezt a betegséget, mert, ahogy öregedtem egyre nehezebben viseltem a sok igazságtalanságot, sorra értek a pofonok. Rengeteget rágtam magam bizonyos problémákon, amiket úgysem tudtam megoldani, kilátástalannak gondoltam a helyzetem. Ekkor jelentkezett a vastagbélrák is.   

Mi történt a műtétet követően?

2003-ban ismét megműtöttek. Ezután jött az 50. érettségi találkozónk, ahol együtt ünnepeltünk Fachet Józseffel, akivel osztálytársak voltunk, és alapítói a Szent László Gimnázium biológiai szakkörének. József ebéd közben mesélt a kutatásairól, és én is elmeséltem neki, hogy milyen problémám van. Mondta, hogy a Debrecenben kapott egy labort, ahol kísérleti stádiumban van a gyógygomba készítménye, ami Japánban gyógyszer. Ahogy megjelent, tehát engedélyezték, üzent, azóta én folyamatosan szedem. Lassan 15 éve, és amíg élek nem is fogom abbahagyni. Sajnos ezt a TB nem támogatja, de az ember mindent megtesz az egészségéért, úgy érzem, segített a gyógygomba rák ellen.

Fachet professzor mindvégig felügyelte a gyógyulását?

Igen. Ő állította be a megfelelő dózist, időnként személyesen átbeszéltük az állapotomat, ha kellett, változtattunk az adagoláson. A gyógygomba fitten tartott, életkedvet, erőt és reményt adott, hogy ki tudok jönni ebből a gödörből. Folyamatosan jártam kontrollvizsgálatra, 2008-ban ismét polipokat találtak a vastagbelemben, ezért harmadszorra is megoperáltak. Nem csüggedtem el, Fachet Jóska figyelmeztetett arra, hogy a gyógyuláshoz türelem kell, és én egy percre sem vesztettem el az ebbe vetett hitemet. A kórházban másoknak is ajánlottam a gyógygombát, de a közvetlen környezetemben is, akad olyan volt kollégám, aki szedte és egy súlyos betegségből épült fel.

2008 óta minden rendben az egészségével?

Évente jártam kolonoszkópiára, eleinte még találtak kisebb polipokat, de 5 éve teljesen tünetmentes vagyok. Ahogy sokan mások, úgy én is az életemet és a gyógyulásomat köszönhetem Fachet Józsefnek, ha ő nincs, már én sem lennék. Hálás vagyok neki, mert nem mindenkinek adatik meg, hogy másodszor szülessen. Persze mindannyian Isten kezében vagyunk, és sokszor akkor jön a segítség - nem tudjuk honnan-, amikor a legnagyobb szükség van rá. 1956 után a vastagbélrák miatt voltam a legnagyobb veszélyben, és biztos vagyok benne, hogy a Fachet gombától gyógyultam meg. Tudom, hogy egy élet munkája van ebben a készítményben, Jóska még Szent Györgyi Alberttel is tartotta a kapcsolatot. Sajnos egy idő után beteg lett, akkor már csak telefonon tudtunk egyeztetni, majd érkezett a lányától a hír, hogy meghalt. Amíg élek, nem felejtem el, amit értett tett.

A tartalom megjelenését a Fachet gyógygomba támogatta.

Hirdetés

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!

Orvos válaszol

Kérdése van egy cikkel kapcsolatban? Tegye fel kérdését, illetve böngésszen független szakértők válaszaiból...
Orvos válaszol ITT