head

Párkapcsolati játszmák: ego harc mert „győzni akarok”

Ács Beatrix Ács Beatrix
Életmód tanácsadó
Téma: Életmód

Párkapcsolati játszmák: ego harc mert „győzni akarok”

Miért taktikázunk? Szükség van párkapcsolati játszmákra? Hogyan alakulnak ki?

A párkapcsolati játszmák egyik jellegzetessége, hogy mindig csali bevetésével indulnak. Olyan kijelentést, vagy kérdést tesz fel az egyik fél, amelyikre a másik azonnal "ráharap".

A párkapcsolati játszmákat sohasem gonoszságból indítjuk és játsszuk, sokkal inkább azért, mert egy olyan rejtett szükségletünket elégítjük ki vele, amelyről talán még mi magunk sem tudunk. Ezt úgy hívják "győzedelmeskedés", ami miatt megéri játszmázni.

Bipoláris emóció, ki érti ezt?

Van, hogy úgy érezzük, képtelenek vagyunk a másik nélkül élni, de olykor elfog bennünket egy másik érzés, menekülés, kis kapu, kijárat! „Menni akarok, a párom csak megkeseríti az életemet.” Ahhoz, hogy ezt a két szélsőséges érzést képesek legyünk elfogadni, tudnunk kell, hogy az igazán mély érzésű kapcsolatok széles érzelmi amplitúdókon mozognak. Vajon ezek a kilengések teljesen természetesek?

A párkapcsolat emocionális kilengései jól kezelhetőek abban az esetben, ha párunkkal őszintén, türelemmel kommunikálunk.

Párkapcsolati probléma, amikor a nő azt hiszi, hogy a férfi a ki nem mondott szavakból is ért. Hölgyeim, egy férfi sem gondolatolvasó, ezért fontos a kommunikációba érzéseket beépíteni. De ez igaz a férfiakra is, néma gyereknek anyja se érti a szavát!

„A párkapcsolati problémák a rossz kommunikáció miatt következnek be. Nem lehet úgy kommunikálni, hogy közben az „iPhone”-t nyomkodjuk, tv-t nézünk, vagy pótcselekvésekkel kötjük le a figyelmünket" – nyilatkozta Brunilda Nazario MD ( medical doctor ) a WEBMD oldalán.

Brunilda Nazario MD tanácsai:

  • Beszélje meg párjával mikor lenne mindkettőjük számára olyan időpont, amikor tényleges tudnak egymásra figyelni. Tegyék el a telefonokat, kapcsolják ki a tv-t, fektessék le a gyermeket aludni. Zárják ki a külvilágot a beszélgetés idejére.
  • Soha ne emelje fel a hangját, legyen Önben annyi tisztelet, hogy türelmesen meghallgatja a párját. Ha kezd felmenni Önben a pumpa, gondoljon arra, hogy könyvtárban van, vagy nyilvános helyen, így szégyenérzetet manipulálva képes lesz önkontrollt gyakorolni a türelmetlensége felett.
  • Ne szakítsa félbe a partnere beszédét olyanokkal, mint „ te mindig „ vagy „ te soha „ !

Se vele, se nélküle?

Ha tudatosan odafigyelünk egymásra, sokat segíthetünk a kapcsolatunk konfliktusainak kezelésében, méghozzá úgy, hogy jelezzük a másik felé, ha elindulna egy játszma. Abban a kapcsolatban, ahol az egyik fél nem képes türelmet gyakorolni a problémák megoldásához, ott bizony el kell gondolkozni azon, tisztel, vagy csak harcol a győzedelmeskedés által kialakult érzés érdekében. Beszéljünk őszintén és bizalommal, hiszen ahol szeretet van, ott türelem is!

Ego harc, mert győzni akarok?

A férfi és nő közti kapcsolat nem versenyhelyzet, amennyiben a nemi szerepek a helyükön vannak, mindkét fél sokkal színesebbé és gazdagabb személyiséggé válhat, ami igen pozitívan befolyásolhatja a párkapcsolat minőségét. Ha mind a férfi, mind a nő elfogadja, hogy szükség van a pozitív visszajelzésekre, az érzelmek kimondására, akkor a párkapcsolat meghitt, bensőséges és harmonikus lesz.

 

 

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!

Ajánlott termékek

ToxiClean méregtelenítő Program

ToxiClean méregtelenítő Program

A ToxiClean méregtelenítő Programot arra fejlesztettük ki, hogy a Clean Inside Programmal együtt alkalmazva még hatékonyabban tisztítsa és méregtelenítse belső szerveit az egészséges mindennapokért.


Béltisztító rost kiegészítő

Béltisztító rost kiegészítő

A béltisztító rost kiegészítő a rostok segítségével megtisztítja a vastagbelet az összegyűlt lerakódásoktól és megelőzi az újabb lerakódások képződését.


Méregtelenítő gyógytea

Méregtelenítő gyógytea

13 speciálisan válogatott növény kombinációja. Elősegíti a normális bélműködést és a rendszeres székelést. Koffeint nem tartalmaz.

Orvos válaszol

Kérdése van egy cikkel kapcsolatban? Tegye fel kérdését, illetve böngésszen független szakértők válaszaiból...
Orvos válaszol ITT