head

Így vessen véget a Candida-fertőzésnek!

Petrás Gabriella Petrás Gabriella
Újságíró
Téma: Candida

A Candida gomba az intim pillanatok ellensége és a nyaralások gyakori megrontója lehet. De könnyebben leszámolhat vele, mint gondolná!

A Candida-fertőzés rendkívül gyakori a nők körében, de a legtöbben nem is gondolnák, hogy a hüvelyfertőzés kellemetlen tüneteit a Candida gomba okozza. Tény, hogy a szolárium, a medencék és a nyilvános vécék használata gyakori kiváltói a hüvelyfertőzéseknek, de a Candida gomba is az élmezőnybe tartozik.

Mi pontosan a Candida fertőzés?

A Candida gomba jelenléte önmagában nem utal betegségre, ugyanis ez a gomba az egészséges szervezetben is jelen van. Elszaporodása azonban betegségek, többek között hüvelyi fertőzés, okozója lehet. Ha a sav-bázis egyensúly felborult, és szervezete elsavasodott, immunrendszere meggyengülhet. Mivel kevésbé lesz ellenálló, a Candida is nagyobb eséllyel és gyorsabban elszaporodhat.

A Candida-fertőzés tipikus tüneteivel a legtöbb nő már találkozhatott élete során, legalább egyszer: az erős, szűnni nem akaró, csípő, viszkető érzés, és a hüvelyfolyás a Candida gomba elszaporodására utalhatnak, ezek főként a nyári időszakban gyakori jelenségek.

Mit tehet Ön a Candida fertőzés ellen?

Ha az említett tüneteket tapasztalja, feltétlen keresse fel nőgyógyászát, és tegyen meg mindent azért, hogy mielőbb meggyógyulhasson. Nemcsak a kellemetlen tünetek miatt szükséges nagy figyelmet fordítani a Candida gomba okozta fertőzésekre, hanem azért is, hogy a későbbi szövődményeket megelőzhesse!

Ha a Candida-fertőzést a szervezet elsavasodása okozza, akkor gondolja újra étkezési szokásait, és változtasson! Csökkentse a cukorfogyasztást, hanyagolja az erjesztett ételeket és végezzen el egy lúgosító kúrát. A méregtelenítés, beleink tisztán tartása és a lúgosítás sokat segíthet a Candida gomba okozta fertőzések ellen. A hatékony lúgosítás érdekében igyon citromos vizet, egyen brokkolit, spenótot, kelkáposztát, a fűszerezéshez pedig használjon petrezselyemzöldet. Barátkozzon meg a csírákkal, valamint a spirulina és árpafű is hatékony segítője lehet a kellemetlen tünetek megszűntetésében.

Azért, hogy mielőbb rendbe jöjjön, tisztálkodás, tusolás után ügyeljen arra, hogy alaposan törölközzön meg, és a hajlatokra legyen különös tekintettel! Ügyeljen arra, hogy strandolás közben, ha kijön a vízből, váltsa le a vizes fürdőruhát szárazra, és hagyja a napon megszáradni! Válasszon természetes anyagból készült fehérneműket, ami nyáron nemcsak komfortosabb, de fertőzés esetén egyenesen ajánlott is!

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!

Ajánlott termékek

ToxiClean méregtelenítő Program

ToxiClean méregtelenítő Program

A ToxiClean méregtelenítő Programot arra fejlesztettük ki, hogy a Clean Inside Programmal együtt alkalmazva még hatékonyabban tisztítsa és méregtelenítse belső szerveit az egészséges mindennapokért.


Béltisztító rost kiegészítő

Béltisztító rost kiegészítő

A béltisztító rost kiegészítő a rostok segítségével megtisztítja a vastagbelet az összegyűlt lerakódásoktól és megelőzi az újabb lerakódások képződését.


Méregtelenítő gyógytea

Méregtelenítő gyógytea

13 speciálisan válogatott növény kombinációja. Elősegíti a normális bélműködést és a rendszeres székelést. Koffeint nem tartalmaz.

Orvos válaszol

Kérdése van egy cikkel kapcsolatban? Tegye fel kérdését, illetve böngésszen független szakértők válaszaiból...
Orvos válaszol ITT