head

Allergia formájában is jelentkezhetnek a bélrendszer betegségei

Ács Beatrix Ács Beatrix
Életmód tanácsadó
Téma: Allergia

Allergia formájában is jelentkezhetnek a bélrendszer betegségei

A bélrendszer betegségei olyankor következnek be, amikor felborul a bélflóra egyensúlya. A bélflóra csökkent működése a gyógyszerek és antibiotikumok szedése miatt, valamint a savkötő gyógyszerek és fogamzásgátló tabletták használata miatt következik be általában. Mikor a bélflóra sérül, a mérgekmelyek szervezetbe való bejutása még az egészségesen táplálkozó ember számára is elkerülhetetlena bélnyálkahártyán keresztül felszívódnak és ez okozhat allergiás reakciókat. A szervezet így jelez.

Hogyan alakulnak ki a bélrendszer betegségei?

A bélrendszer betegségeinek kialakulása szorosan összefügg a kórokozókkal, amelyek elszaporodnak a belekben, és a bélfal gyulladását okozzák. A betegséget előidézheti az ételekben használt adalékanyag, mesterséges színezék, tartósítószer, melyek egyre gyakrabban ételérzékenységhez vezetnek. Az ételek, a kozmetikai szerek tele vannak mérgező anyagokkal, ezek akaratlanul is bejutnak a szervezetbe, majd felszívódnak a bélnyálkahártyán keresztül, ha a bélflóra csökkent üzemmódban működik – mert mondjuk betegek voltunk, gyógyszereket szedtünk - a bélrendszeri betegségek azonnal jelentkeznek.

Mit tehetünk?

Kerüljük a gabonaféléket, a burgonyát és a gyorsan felszívódó szénhidrátokat a bélrendszer betegségeinek elkerülése érdekében. Értelemszerűen mellőzni szükséges a különféle vegyszerekkel telített feldolgozott élelmiszereket: konzerv, előre csomagolt ételek, főként azon élelmiszereket, melyek lejárati ideje igen hosszú. A bélrendszer betegségeinek ördögi köre, hogy a bélrendszer által okozott betegségeket olyan gyógyszerekkel gyógyítanak, amelyek sajnos tovább fokozzák a bélszivárgást. Számos allergiás betegség már attól javulni kezd, ha az emberek áttérnek az egészséges táplálkozásra. A betegségek elkerülését tovább segíti valamely kúra alkalmazása.

Elsőre talán bizarr gondolat a „beleket” kitakarítani, de a belsőnk tisztasága igen fontos az egészségünk megőrzése érdekében.

Vannak gyomor problémái?

Ha már jelentkeztek a tünetek, akkor sürgősen tegyen valamit az egészsége érdekében, ne halogassa, mert az idő nem hoz javulást, ha nem tesz a betegsége ellen semmit. 

  • Szeretne az egészségéért tenni?

Ha tudatosan élünk és étkezünk, a betegségek kialakulása is minimalizálható. A megelőzés nem árt, és semmiképp sem felesleges.

  • Emésztési és puffadási problémákkal küzd?

Ugye Ön sem szeretne kellemetlen helyzetekbe kerülni mások előtt, éppen ezért figyeljen a testére, amely ha puffadással jelez, akkor Önnek bizonyára emésztési problémái vannak. Úgy érzi csak Önt sújtja ez a betegség? Akkor ezt mindenképp olvassa el!

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!

Orvos válaszol

Kérdése van egy cikkel kapcsolatban? Tegye fel kérdését, illetve böngésszen független szakértők válaszaiból...
Orvos válaszol ITT