head

A vastagbél feladata

A vastagbél feladata
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Emésztés

A vastagbél a bélrendszer egyik része, amely az emésztőrendszer utolsó szakasza. Jelen helyen  már nem az emésztés folyamata zajlik, hanem a béltartalomból itt szívódik fel a víz, illetve  különböző ásványi sók, vitaminok. Immunrendszerünk mintegy 70 százaléka a vastagbélben található. Szervezetünk feladata itt elkülöníteni a hasznos és a toxikus anyagokat, illetve a vékonybélből érkező béltartalmat tárolni, majd ezután jön a sűrítés és továbbítás a végbélnyílás felé. Jelen folyamat felborulása esetén székrekedés vagy hasmenés valószínüsíthető.

Vastagbél okozta betegségek

A vastagbél okozta  betegségek igen gyakoriak, leggyakoribb betegségei közé tartoznak:

  • vastagbélgyulladás
  • vastagbélpolip
  • vastagbélrák


​A székelési szokások megváltozása intő jel, amelyre szervezetünk valamely jelzéssel hívja fel a figyelmünket a meglévő problémákra. Amennyiben  indokolatlan hasmenés gyötör, avagy székrekedés, haspuffadás, görcsök, véres széklet, valamint vérszegénység, azonnal tegyünk ellene, amíg a kis bajból nagy nem lesz.  A problémák többnyire a vastagbél egyensúlyának felborulása miatt adódnak. Vastagbélbetegségek esetén a béltükrözés javasolt, amely során a betegség fázisa azonnal kimutatható. Sajnos ez a folyamat kellemetlenséggel jár, egyes esetekben fájdalommal is. Mindezek elkerülése érdekében nagyon fontos lenne minden ember számára a rendszeres méregtelenítés, amely során a bélrendszer is megtisztul, szervezetünkből pedig kiürül az évek alatt felhalmozódott méreg és salakanyag.

Béltisztítás a vasagbél okozta problémák elkerülése érdekében

A mai kor egyik népbetegségei közé sorolhatjuk  az emésztőrendszeri problémákat. Hiszen a nem megfelelő táplálkozás, a természetellenes adalékanyagokkal teli táplálékok, valamint a stresszes életmód mind-mind nagy szerepet tölt be az emésztőrendszeri problémák kialakulásában, így a vastagbél okozta betegségekben is. Mindezen lesujtó tények tudatában, kicsi változtatással sokat tehetünk a kellemetlen panaszok ellen.

A méregtelenítési folyamat egyúttal a bélrendszer megtisztításában is segít. Javítja a közérzetünk, energikusabbak leszünk, mindemellett a tisztítókúra segítségével a fennálló problémákat is kezelhetjük, és nem utolsó sorban megelőzhetjük a bajt, mely akár halálos kimenetelű betegségekhez is vezethet. A Clean Inside béltisztító program a mai kor problémáira lett kifejlesztve. Természetes összetevőinek köszönhetően segít a bélfalon lerakódott méreg és salakanyagok eltávolításában.

Miért fontoljuk meg a béltisztítást?

A vastagbél funkcionális zavara esetén keletkező tünetek házilag is kezelhetőek, ha fontos az egészségünk, legyen fontos a belsőnk tisztasága is. Amennyiben időben feleszmélünk a belsőnk tisztán tartásának fontosságára, igen komoly betegségeket előzhetünk meg. A béltisztítás folyamata nagyon egyszerű, fájdalommentes, a béltükrözéssel ellentétben, illetve kellemetlen tünetekkel sem jár. A rendszeres béltisztítással segítjük a vastagbél funkciójának munkáját. A Clean Inside béltisztító program kiváló segítséget nyújt adott bélrendszeri problémák kezelésében. Ne éljen kellemetlen tünetekkel, mint haspuffadás, hasgörcs, székelési nehézség, adott esetben túlzott bélgáz képződés. Mindezek elkerülhetőek, ha a béltisztító kúrát elvégzi. Olvasson utána a termékeinknek. Európa szerte rendelkezünk boldog, elégedett ügyfelekkel.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!