head

Gyógygomba magas vérnyomás ellen: „Jobban hiszek ebben, mint bármi másban”

Kocsis Józsefné
Bahidszky Suren Bahidszky Suren
Újságíró
Téma: Vélemények

Kocsis Józsefné vérnyomásproblémákkal küzdött, amit a gyógyszerek sem tudtak megfelelően beállítani. Az asszonynak végül a gyógygomba segített a magas vérnyomás ellen, a javulás már röviddel a kúra megkezdése után érződött.

Mikor kezdődtek a vérnyomás problémái?

2016-ban. Valószínűleg örökletes, a családban ketten is agyvérzésben és stroke-ban haltak meg.

Gyógyszeresen próbálták a magas vérnyomását rendezni.

Olyan gyógyszert kaptam magas vérnyomás ellen, aminek mellékhatásaként köhögni kezdtem. Az orvos lecserélte. A gyógyszerek sem tudták rendesen beállítani, folyton ugrált, előfordult, hogy felment 225/115-re. Néha két tablettát is szét kellett rágnom, hogy jobban legyek.

A magas vérnyomás további egészségügyi problémákat is okoz.

Nálam látászavar és fejfájás jelentkezett, rendszeresen járok szemfenék vizsgálatra, a szemészetre. A gyógyulás érdekében életmódot váltottam, 5 kilót fogytam, de 60 éves kor fölött ez nem olyan könnyű. Régebben edzeni is jártam, igaz, akkor még dohányoztam, de leszoktam róla. Imádom az édességet, de figyelek arra, hogy mennyit eszem. Jó lenne még fogyni pár kilót.

Az orvos által javasolt kezelés nem igazán segített.

Alapból nem szeretem a gyógyszereket, de a gyógyszergyáraknak nyilván az az érdeke, hogy az emberek egy egész gyógyszergyárat „megegyék”. A férjem 13 féle gyógyszert szed, bár ő szívbeteg. Azt vettem észre, hogy az emberek úgy beszélnek az orvosi rendelőben a seregnyi tabletta szedéséről, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. Régen is jobban hittem a természetes módszerekben, sokszor használtam gyógyteákat, Maria Treben gyógynövényes könyvét nagyon szeretem. Kerestem a megoldást a problémámra, ezért olvasgatni kezdtem a gyógygombákról. Azoknak a véleménye győzött meg, akik már szedték a Dr. Fachet gyógygombát és javulást értek el vele.

Mikor kezdte el Ön is szedni?

2017 végén találtam rá a véleményekre a Facebookon, és 2018 januárban kezdtem el használni. Pontosabban januárban a Fachet Vital Defense plust, február végén a Fachet Vital Defense basicet. A vérnyomásom már nem ugrik ki, 130-nál feljebb nem ment. Ezt a gyógyszerrel nem sikerült elérni.

Felváltva szedte a két készítményt?

Párhuzamosan. Kicsit aggódom is, mert most egy hónap szünetet kell tartanom, de dr. Darnói Tibor megnyugtatott. Azt írta, hogy a gombák hatásának kifejtéséhez 2-3 hónapra van szükség, és nem lesz gond a kihagyás sem, mert nem szűnik meg azonnal a pozitív hatásuk, viszont a szervezet hozzászokhat a folyamatosan szedett anyagokhoz.

Normalizálódott a vérnyomása. Másféle hatást is tapasztalt?

Sokkal jobb a közérzetem és a kedélyállapotom. Beállította a vércukorszintem, de preventív jelleggel is szedem, mert magas a koleszterinszintem. Jobban hiszek ebben, mint bármi másban.

Az orvosa tudott a gyógygombákról?

Nem mondtam el neki, csak a nővérkének, illetve a gyerekeimnek. Az a lényeg, hogy segített a magas vérnyomás ellen. Sajnos a férjem nem akarja kipróbálni, én pedig nem erőltetem. A saját egészségemért viszont felelős vagyok.

Kapcsolódó Cikkek

Címkefelhő

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!