head

„Úgy érzem, mintha teleszívtam volna a tüdőm friss levegővel”

„Úgy érzem, mintha teleszívtam volna a tüdőm friss levegővel”
Bahidszky Suren Bahidszky Suren
Újságíró
Téma: Vélemények

Noha Csáki Lászlóné többféle egészségügyi problémával küzd, idővel megtanult ezekkel együtt élni. Nagy megkönnyebbülést hozott számára a leghatékonyabb gyógygomba-készítmény, amit először a párja kezdett el szedni.

Melyik az, amelyik legjobban zavarja a betegségei közül, vagy a legtöbb panaszt okozza?

Nem tudnék a sok közül egyet kiemelni. Előfordul, hogy a köszvény miatt fájnak az ízületeim, miközben a veseelégtelenség, a pajzsmirigy túlműködés és magas vérnyomás tüneteitől is szenvedek. Van egy szerető párom, gyerekeim, unokáim, már csak miattuk is megpróbálok felülkerekedni ezeken a problémákon, bevallom, ez néha nem olyan könnyű.

Mikor kezdődtek a problémái?

Már a születésemkor, 1960-ban. Azt hitték, hogy csípőficammal jöttem a világra, ezért egyéves koromban megoperáltak. A műtét során világossá vált az orvosok számára, hogy nem fejlődött ki a csípőízületi vápám, és ez okozta a gondokat. Nem sokkal az első gyermekem érkezését követően elkezdtek fájni a melleim, nagyon féltem, azt hittem, hogy mellrákom van. A szövettani vizsgálat szerencsére ezt kizárta, de a fájdalom nem szűnt meg. 30 évvel ezelőtt, röviddel édesanyám halála után, kialakult nálam a magas vérnyomás. 12 éve miómával operáltak, majd jöttek a pajzsmirigy gondok. 10 éve kiderült, hogy veseelégtelenségben szenvedek, illetve köszvénnyel is küzdök.

Mit tesz annak érdekében, hogy az állapota ne romoljon tovább?

Amennyire lehetséges, egészségesen élek. A köszvény miatt nem eszem vörös húsokat, figyelek a súlyomra, és arra, hogy milyen gyógyszereket írnak fel nekem. Rájöttem, hogy a vastagbélfekélyemet az ízületi gyulladás elleni gyógyszer okozta, amikor ezt lecserélték, a panaszaim megszűntek. Mivel a mellfájdalom okát nem találták meg, magamtól jöttem rá arra, hogy talán összefüggésben lehet a pajzsmirigy betegségemmel, hiszen amikor szedem rá a tablettát, akkor a fájdalom megszűnik, amikor pedig elhagyom, ismét előjön. Hathavonta befekszem a karcagi kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályára, és ott töltök 3 hetet. Ezalatt gyógytornán, fizikoterápiás kezeléseken veszek részt, infúziót kapok, ezután kevésbé fáj a nyakam, a hátam és a csípőm. Emellett elkezdtem szedni a leghatékonyabb gyógygomba-készítményt, amit Fachet József professzor kísérletezett ki.

Honnan szerzett tudomást a Fachet gyógygombáról?

A párom kezdte el szedni. Ő cukorbeteg és érszűkülete van, kimondottan emiatt vásárolta. Azt hallotta, hogy ez a leghatékonyabb gyógygomba, és tényleg segített neki. A vércukorszintje stabilizálódott, az érszűkület miatt műtött lábán begyógyultak a sebek. Amikor nagyon fájni kezdtek az ízületeim noszogatott, hogy kezdjem el szedni, hátha használ. Reggelente odakészítette nekem a két kapszulát.

Mikor kezdett el érezni valamilyen változást?

Pontosan nem tudom megmondani. Úgy egy hete szedhettem a gyógygombát, amikor észrevettem, hogy a köszvényes fájdalmaim enyhültek. Pár nappal később teljesen elmúltak, és ezzel párhuzamosan a hátfájdalmam is alábbhagyott. Valahogy sokkal könnyebbnek érzem most magam, úgy érzem, mintha teleszívtam volna a tüdőm friss levegővel. Gyorsabban elvégzem a házimunkát, nem fáradok ki annyira, jobban alszom és nyugodtabb vagyok. Emiatt a vérnyomásom sem ugrál úgy, mint régen. Hálás vagyok a páromnak, hogy rávett a gyógygomba szedésére, ma már együtt vesszük be a napi adagot.

A tartalom megjelenését a Fachet gyógygomba támogatta.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!