head

Hogyan segítenek a gyógygombák rák ellen?

Nánási Lajos a gyógygombákkal gyógyul
Bahidszky Suren Bahidszky Suren
Újságíró
Téma: Vélemények

Nánási Lajost hideg zuhanyként érte a hír, amikor közölték vele, hogy vastagbélrákja van. Az idős férfi küzdelme ugyan még nem ért véget a gyilkos kórral, de a családja és a Fachet Vital Defense basic támogatásának köszönhetően a kemoterápia nem viseli meg annyira. Történetéből kiderül, hogy a gógygombák rák ellen is segíthetnek. Erről lánya, Nánási Marianna mesél.

Úgy tudom, semmilyen jel nem utalt arra, hogy nagy a baj.

Elég nagy csapás volt számunkra. Édesapám élte a normális nyugdíjas életét. Gyógyszert soha nem szedett, orvoshoz sem járt. Ő még az a fajta ember, akinek ha baja volt, mondjuk megfázott, akkor inkább teát ivott és kifeküdte. Aztán 2015 nyarán egy nap rosszul lett és elájult. Ezt megelőzően nem voltak tünetei a betegségnek. Kórházba vitte a mentő, ahol vért kapott, mert kiderült, hogy vérszegény. Miután kivizsgálták, elmondták, hogy vastagbélrákja van.

Hogy fogadta a diagnózist az édesapja?

Nagyon megijedt. A rák hallatán úgy gondolta, hogy ez egy halálos betegség. Idő kellett hozzá, hogy elhiggye, meg lehet gyógyulni belőle. Az orvos azt javasolta, hogy ugyanúgy élje az életét, ahogy eddig. Nyilván ez nem olyan könnyű, de próbáltam neki mindenben támogatni és lelket önteni belé. Kapott tőlem a témával kapcsolatos könyveket, egyszóval minden erőmmel azon voltam, hogy támogassam.

Majd elkezdődött a protokoll szerinti kezelés.

Először sugárkezelést kapott, majd 2015 decemberében megműtötték. A műtét után jött a kemoterápia. Az első időben tabletta formájában kapta, de az nem bizonyult elég erősnek, ezért most vénán keresztül adagolják.

Ajánlottak-e az édesapjának valamilyen alternatív terápiát?

A hagyományos orvoslásból hiányzik a természetgyógyászat. Korábban is csak annyit mondtak neki, hogy a májsorvadására igyon máriatövis teát. Tudtam, hogy a hagyományos kezelésen kívül kell valami más is, ami támogatja őt a gyógyulásban, ezért a család homeopátiás orvosához fordultam segítségül. Tudni kell rólunk, hogy nem szedünk semmiféle gyógyszert.

Mit javasolt a homeopata orvos?

A doktornő azt mondta, hogy az apukámnak vitaminokat és ásványi anyagokat kell szednie. Emellett ki kellet iktatnia a cukrot, a fehérlisztet és a húst az étrendjéből.

Nem lehetett egyszerű az életmódváltás.

Ő még a hagyományos egytálételeken nőtt fel, ezért nagyon nehéz volt változtatnia. És igen, anyukámnak is másképp kellett főznie innentől. Szerencsére kertes házban laknak, vegyszermentesen termelnek gyümölcsöket és zöldségféléket, amiket korábban is gyakran fogyasztottak. Apu már nem eszik szénhidrátot, maximum egy kis tészta formájában. A húst jelentősen lecsökkentette, mára pedig teljesen elhagyta. Emellett sok gyümölcsöt és zöldséget iktatott be az étrendjébe.

Mikor kezdte el szedni a gyógygombát?

Sajnos a vastagbélrák kiújult, 2017 májusában szükség volt még egy műtétre. Az első és a második operáció között találtunk rá a Fachet Vital Defense Basic gyógygombára. A készítményt is a homeopata doktornő ajánlotta, aki az egyetemen a tanítványa volt Fachet József professzornak. Tőle tudom, hogy a gyógygombák rák ellen is segíthetnek.

Hogy van most az édesapja?

A kemoterápia mellet is teljesen jól érzi magát és aktívan dolgozik a kertben. Kéthetente kap kemoterápiát infúzióba, illetve a 48 órás nyakba akasztós oldatot. Eddig semmilyen probléma vagy mellékhatás nem jelentkezett a kezelések során. Mivel nincsenek fájdalmai, se hányingere vagy hasmenése, ezért nincs betegség tudata sem. Tudom milyen sokat jelent számára, hogy elkísérem az orvoshoz és mellette vagyok.

Folyamatosan szedi a gyógygombát?

Napi 2x1 szemet. Őszintén hiszem, hogy a gyógygomba nagy segítség neki a gyógyulásban. Az arcán és a szemén is látom, hogy jól van. Ő is azt mondja, hogy nem fogja feladni, megvan benne a gyógyulási szándék. Nem hagyja abba a gyógygomba szedését, mert nagymértékben támogatja a szervezetét, és nem viseli meg annyira a kemoterápia.

A tartalom megjelenését a Fachet gyógygomba támogatta.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!