head

Gyógygomba kivonatokat szedjen, ha kifogyott az energiából

Gyógygomba kivonatok: fáradtság és kimerültség ellen
Báhidszky Szuren Báhidszky Szuren
Egészségügyi asszisztens, újságíró

Google+
Téma: Gyógygombák

Képtelen kikászálódni az ágyból, egész nap erőtlennek érzi magát, alacsony az energiaszintje, és nem tud koncentrálni? Ne kávétól és az energiaitaloktól várja a megoldást, a gyógygomba kivonatok segítségével is megszüntethető ezt a kellemetlen állapot.

A fáradtság megjelenését életmódunk és általános egészségi állapotunk egyaránt befolyásolja, ám egyéb tényezők is hatással vannak rá. Az év bizonyos szakaszaiban kevesebb friss zöldséghez, gyümölcshöz jutunk, tápanyagraktáraink egyszerűen kimerülnek, és hiányállapotok lépnek fel. Vannak, akik vitaminkészleteik feltöltésével hamar búcsút intenek a fáradtságnak, azonban nem mindenki ilyen szerencsés. Nekik segítenek a különféle gyógygomba kivonatok, amelyek még egy sor egészségügyi problémára is gyógyírt jelentenek.

Van megoldás

A krónikus, szervi elváltozással nem magyarázható fáradtság, ami enerváltsággal, motiválatlansággal, általános gyengeséggel és koncentrációs zavarokkal jár együtt, a legtöbbünk életében megjelenik egyszer. Megszüntetésére sokféle módszer létezik, ám a sokat ígérő agyserkentő csodaszerek a legtöbb esetben nem érik el a kívánt hatást. A gyógygomba kivonatok azonban bizonyítottan alkalmasak a test és a szellem energizálására, frissítésére, a fizikai állóképesség növelésére, és egymás hatásait erősítve töltik fel energiával a szervezetünket. Különösen hatékony a Távol-Keleten a hallhatatlanság gombájának nevezett pecsétviaszgomba, valamint a shiitake gomba, a mandulagomba, a bokrosgomba és a kínai hernyógomba. Ezek egymás hatásait erősítve töltik fel energiával a szervezetünket. Vegyük sorra, hogy miként segítenek ezek a gyógygomba kivonatok.

A legjobb gyógygomba kivonatok

A gyógygomba kivonatok szinte mindegyike remek fáradtságűző. A kínai hernyógomba fogyasztása nem csupán amiatt ajánlott, mert megsokszorozza az immunrendszer hatékonyságát, hanem azért, mert a benne lévő koncentrált antioxidánsok és poliszacharidok hozzájárulnak az oxigén, valamint a tápanyagok szállításához, ez pedig pozitívan hat az agy oxigénellátására. Kivonatának fogyasztása csökkenti a stresszt, javítja a szellemi teljesítőképességet. A pecsétviaszgomba germánium tartalma javítja a szervezet oxigénellátását, fogyasztásával megszüntethetjük a levertséget, fáradékonyságot, energiát kölcsönöz, triterpénjei elsimítják az idegeket. A gyógygomba kivonatok a memóriát is javítják. Az Isten gombája nevet kiérdemlő mandulagomba B-vitaminjai révén erősíti az idegrendszert, alkalmazható mentális fáradtság fennállásakor, serkenti az agyműködést és a memóriát.

A gyógygomba kivonatok hatékonysága korántsem merül ki a fáradtság elleni harcban, segítségükkel megerősíthető az immunrendszer, roboráló hatásúak, ezért segítik a súlyos betegségekből való felépülést. Emellett olyan tápanyagokkal látnak el minket, amik javítják a hangulatunkat és erőt adnak nekünk a mindennapi nehézségek leküzdéséhez.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!

Orvos válaszol

Kérdése van egy cikkel kapcsolatban? Tegye fel kérdését, illetve böngésszen független szakértők válaszaiból...
Orvos válaszol ITT