head

A halhatatlanság gombája – A pecsétviaszgomba hatása

Ez a pecsétviaszgomba legértékesebb hatása!
Petrás Gabriella Petrás Gabriella
Újságíró

Google+
Téma: Gyógygombák

A pecsétviaszgomba hatása évezredek óta ismert: méregtelenítésre, immunerősítésre, májtisztításra és a rák gyógyítása során is hatékony megoldás lehet.

A fehér, sárga, vörös és zöldeskék színekben pompázó pecsétviaszgomba kivonatát Kínában az élet elixírjeként tartják számon, és előkelő helyet foglal el a keleti orvoslásban.

Erősíti az immunrendszert

A pecsétviaszgomba gyógyhatása miatt rendkívül értékes antioxidáns és segít ellenállóbbá tenni immunrendszerünket. Szervezetünk könnyebben megbirkózik a vírusokkal és a különböző megbetegedésekkel, az influenzával, az asztmával, sőt, allergiára is kevésbé leszünk hajlamosak. Mivel segít egyensúlyban tartani a szervezet metabolizmusát a daganatok, a prosztatarák kialakulásának esélye is csökkenhet.

Csökkenti a stresszt

A stressz életünk szerves része, ami számos betegség melegágya: a hasmenés éppúgy jelezheti a problémát, mint a szorulás. A stresszkezelési technikákon kívül a pecsétviaszgomba hatása is segíthet mérsékelni a stressz okozta tüneteket, mint amilyen a levertség, fáradtság, és feltölti energiával szervezetünket.

Méregtelenít

Bélrendszerünk, májunk méregtelenítése rendkívül fontos, a pecsétviaszgomba hatása pedig csak tovább fokozza szervezetünk természetes méregtelenítő folyamatait. A pecsétviaszgomba koleszterincsökkentő hatása hozzájárul vércukorszint optimalizálásához, így a cukorbetegek jó barátja lehet ez a gomba.

Jót tesz a szívnek

A pecsétviaszgomba Ganoderma lucidum, reishi és ling zhi néven is ismert. Mivel segít optimalizálni a vér oxigén felvételét és hozzájárul az egészséges véráramláshoz, a trombózis kialakulásának esélyét is csökkenthetjük, ha életünk részévé tesszük ezt a gombát. A hajszálereket, a vénákat és az artériát is erősíti, ezért a szív-és érrendszeri megbetegedések kialakulásának esélye is csökkenhet.

 

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!

Orvos válaszol

Kérdése van egy cikkel kapcsolatban? Tegye fel kérdését, illetve böngésszen független szakértők válaszaiból...
Orvos válaszol ITT