head

Súlyos betegség leküzdésében is segíthet a béltisztítás

Pál Zsuzsa
Báhidszky Szuren Báhidszky Szuren
Egészségügyi asszisztens, újságíró

Google+
Téma: Béltisztítás

Ha valaki, akkor Pál Zsuzsa pontosan tudja, milyen dolgokra képes a béltisztító kúra. Az asszony minden tőle telhetőt megtesz a saját gyógyulásáért, és nemcsak beszél róla. Noha egy súlyos betegséggel kell együtt élnie, egy percre sem vesztette el az optimizmusát és derűlátását.

Azonnal feltűnt, hogy nem merül el az önsajnálatban.

Nincs betegségtudatom, inkább a gyógyulásra fordítom az energiámat. Az egyik egészségügyi problémával, az aranyeres panaszokkal 1992 óta küzdök, a másikkal, a mellrákkal 2016 óta.

25 év rengeteg idő. Gondolom, lelkileg is megviseli a folytonos küzdelem.

Már egész jól viselem. Korábban nagyon sok gondot okozott a krónikus aranyérgyulladás, de a neheze inkább az operációt követően jött. Akkoriban még eléggé kezdetleges műtéti technikák voltak, sajnos nem lett sikeres beavatkozás. Mivel gondot okozott a WC-re járás, elkezdtem szorongani. Aztán már féltem elmenni a toalettre, és krónikus székrekedésem lett.

Mi idézte elő a betegséget?

Valószínűleg hajlamom van rá. 21 évesen szültem az első gyermekem, már akkor előjött az aranyér Fiatal voltam, és azelőtt még soha nem hallottam arról, hogy ilyesmi létezik. A második szülés csak rontott a helyzeten. '92-ben aztán megoperáltak.

Említette, hogy a műtét nem volt sikeres.

Egyrészt balul sült el, másrészt nem oldotta meg a gondjaimat. 10 évvel később aranyeres rohamok kínoztak, fokozottan jelentkeztek a tünetek. Előfordult, hogy majdnem műtéti úton kellett eltávolítani a beleimből a megkeményedett székletet.

Nagyon fesztelenül mesél a problémájáról.

Nem volt ez mindig így. Az emberek kerülik ezt a témát, a mai napig tabunak számít. Családon belül sem szokás beszélni róla. Mintha a beleink nem is hozzánk tartoznának.

Az aranyeres roham után jött a béltisztító kúra gondolata?

Egyszer sem ugráltam örömömben, amikor proktológushoz kellett mennem. Szerettem volna elkerülni egy újabb drasztikus beavatkozást, és valahogy saját magamon segíteni. 2013-ban elkezdtem megoldások után kutatni a neten, így találtam rá a Clean Inside béltisztító kúrára.

Mit várt tőle?

A proktológus azt mondta, hogy minden olyan megoldás segíthet, ami könnyebbé teszi a székletürítést. A Clean Indside rost és a Slim Tea együttes használata meghozta a kívánt hatást, egy hét elteltével már határozott javulás mutatkozott. Ezzel párhuzamosan mentális megkönnyebbülést is éreztem, sokat oldódódott a szorongás. 2013 óta 3 havonta elvégzem a béltisztító kúrát, tavaly december óta a méregtelenítő kúrával közösen.

A béltisztítás után idejét érezte a méregtelítésnek is?

2016-ban mellrákot diagnosztizáltak nálam. Egy világ omlott össze bennem, amikor a tüdőmön és a májamon is foltokat találtak. Szerencsére nem volt szó áttétről, az elváltozások utóbb ártalmatlannak bizonyultak. Sugárkezelést kaptam, és utána szerettem volna megtisztítani a szervezetemet a mérgektől. Együtt álltam neki a béltisztító és a méregtelenítő kúrának. Talán ennek köszönhető, hogy nem voltam rosszul a sugárkezelés után, megnőtt az étvágyam, híztam, és a vérképem is tökéletes lett. A háziorvosom pártolja ezt a módszert, nekem pedig jó a közérzetem. A családom szintén szorgalmazza a két kúrát, előfordult, hogy ajándékba kaptam tőlük.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!

Orvos válaszol

Kérdése van egy cikkel kapcsolatban? Tegye fel kérdését, illetve böngésszen független szakértők válaszaiból...
Orvos válaszol ITT