head

A lúgosítás, mint kedélyjavító módszer

’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Szuperélelmiszerek

Süt a nap, ön mégis száját lebiggyesztve jár-kel? Ha depresszív, és a búskomor hangulatnak nincs különösebb oka, akkor ne várjon tovább, lúgosítson: a mosoly újra hétköznapi viseletévé válik!

Az elsavasodott szervezet számos egészségügyi probléma melegágya lehet. Bélproblémák, emésztési zavarok, reflux, hasmenés, szorulás, ízületi bántalmak, depresszió – csak néhány azon tünetek közül, amelyeket a sav-bázis egyensúlyának felborulása okozhat.

Ezt tegye, és jó kedvre derül!

Természetesen minden az elhatározással kezdődik, de a végeredmény érdekében érdemes rászánnia magát néhány változtatásra! Hagyja el a fehér lisztet, a cukrot, a mesterséges adalékanyagokat tartalmazó félkész ételeket, és forduljon a természetes összetevők felé! Egyen sok zöld színű zöldséget, gyümölcsöt, savanyú káposztát, szóját, csírákat, zöldárpát és búzafüvet, a rejtett cukrokat tartalmazó ízesített joghurtokat, felvágottakat pedig hagyja el! Igyon friss zöldség- és gyümölcsleveket, citromos vizet, és figyeljen arra, hogy a light feliratú termékek többségében rengeteg mesterséges anyag található, ezért inkább hanyagolja őket! Az étrendjét egészítse ki egy lúgosító kúrával is, így biztos lehet abban, hogy szervezete minden szükséges vitamint és nyomelemet megkap.

A lúgosítás eredményeként jó eséllyel számolhat azzal, hogy az ételek kevésbé fognak puffadást okozni, az emésztése egészségesebb lesz, az ízületi bántalmai is enyhülhetnek, ami kihatással lehet a közérzetére is, és több kedve lesz kimozdulni. A lúgosítás nem egy csodamódszer, de mindenképpen hatékony segítség a fáradtság és a depresszív hangulat leküzdésében!

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!

Ajánlott termékek

SuperDetox

SuperDetox

A búzafű por az árpafű porhoz hasonlóan rendkívül hatékony lúgosító és méregtelenítő, megtisztítja a vért és a vastagbelet a mérgektől, feszesíti a bőrt, belülről ápolja a hajszálakat.


Green Symbol

Green Symbol

Természetes és teljes értékű táplálék, amely mesterséges adalékanyagoktól mentes. Összetételének köszönhetően értékes tápanyagait a szervezet szinte maradéktalanul képes felhasználni. Napi fogyasztása feltölt energiával és életerővel, valamint kellemes közérzetet biztosít.


Chia-Spanyol zsálya

Chia-Spanyol zsálya

A chia magokban nagy mennyiségben fellelhetők omega-3 zsírsavak, fehérjék, kávésav, rostmentes szénhidrát, antioxidáns összetevők( fenolok) és élelmi rostok. Ezeken kívül tartalmaz még kalciumot és omega-6 zsírsavakat, nagy előnye, hogy gluténmentes.

Orvos válaszol

Kérdése van egy cikkel kapcsolatban? Tegye fel kérdését, illetve böngésszen független szakértők válaszaiból...
Orvos válaszol ITT