head

Káros méreganyagok a hajfestékekben

’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Méregtelenítés

Van, aki az ősz hajszálait szeretné eltüntetni, mások egyszerűen más színű hajkoronára vágynak. Ami közös bennük, hogy mindannyian hajfestéket használnak. De tudjuk, hogy valójában milyen káros méreganyagokat kenünk a hajunkra?

Az American Journal of Public Health tudományos szaklapban közzétett tanulmány szerint a huzamosabb ideig hajfestéket – és különösen a sötét színeket – használó nők esetében jelentősen emelkedhet a non-Hodgkin limfóma (nyirokrendszert érintő rosszindulatú daganatos megbetegedés) kialakulásának kockázata. Hasonló eredményre jutott a Food and Drug Administration (FDA) és az American Cancer Society vizsgálata, mely megállapította a kapcsolatot a rák és a hajfestékekben található veszélyes adalékok között.

Toxikus hajfestékek

Sajnos a szép, új hajszínnek ára van: a hajfestékekben bőségesen találhatók káros méreganyagok. A színelőhívó általában peroxidot, illetve ammóniát (vagy mindkettőt) tartalmaz, ezek a veszélyes adalékok teszik lehetővé, hogy a festék „megfogja” a hajszálakat. Eközben azonban roncsolják a haj szerkezetét, valamint allergiát okozhatnak. A hajfestékek leginkább káros méreganyagai az Ethan-olamine, a Nonoxynol, az O-Aminophenol, a Propylene Glycol, a Resorcinol, a 4-methoxy-m-phenylenediamine (4-MMPD) és a 4-methoxy-m-phenylenediamine sulphate (4-MMPD sulphate).

Ellenőrizzük a hajfestékek összetételét, válasszuk azt a terméket, amelyik a legkevesebb veszélyes adalékot tartalmazza. A már bevitt toxinokat távolítsuk el méregtelenítéssel!

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!

Ajánlott termékek

ToxiClean méregtelenítő Program

ToxiClean méregtelenítő Program

A ToxiClean méregtelenítő Programot arra fejlesztettük ki, hogy a Clean Inside Programmal együtt alkalmazva még hatékonyabban tisztítsa és méregtelenítse belső szerveit az egészséges mindennapokért.


Béltisztító rost kiegészítő

Béltisztító rost kiegészítő

A béltisztító rost kiegészítő a rostok segítségével megtisztítja a vastagbelet az összegyűlt lerakódásoktól és megelőzi az újabb lerakódások képződését.


Méregtelenítő gyógytea

Méregtelenítő gyógytea

13 speciálisan válogatott növény kombinációja. Elősegíti a normális bélműködést és a rendszeres székelést. Koffeint nem tartalmaz.

Orvos válaszol

Kérdése van egy cikkel kapcsolatban? Tegye fel kérdését, illetve böngésszen független szakértők válaszaiból...
Orvos válaszol ITT