head

IBS kezelése probiotikumokkal

Hogyan kezelhető az IBS probiotikumokkal?
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: IBS- irritábilis bél szindróma

Az IBS kezelése gyógyszerekkel nem megoldott, azonban a tünetetek csökkentésében segíthetnek a probiotikus baktériumok.

Több kutatás is alátámasztotta, hogy megváltozik az IBS (irritábilis bél szindróma) tüneteit produkáló betegek bélflórájának összetétele, továbbá a bélflóra közvetlenül befolyásolja bizonyos szervek működését. Amikor csökken a probiotikus bélbaktériumok száma, az agyi folyamatok, így a viselkedés is eltér a normálistól.

IBS-t okoz a károsodott bélflóra

A bélflóra állapota az emésztésen túl a mentális egészségre is hatással van, károsodása egy sor betegség kialakulásához vezet. A bélflóra szerepet játszik az emésztés szabályozásában, az immunrendszer hatékony működésében, de egyensúlyának felbomlása olyan mentális betegségeket is kiválthat, mint a depresszió, a kényszerbetegség, a szorongás és pánikroham. Ha a vastagbélben élő probiotikus baktériumok aránya lecsökken, emésztési zavarok jelentkeznek. Romlik a felszívódás hatékonysága, sérül a bélnyálkahártya, és az IBS szempontjából fontos bélmozgás is rendellenessé válik. Több vizsgálat is igazolta, hogy negatív irányba változik az IBS-től szenvedő emberek bélflórájának összetétele, a szervezetükben jóval kevesebb a jótékony, probiotikus baktérium.

Hogyan segítnek a probiotikumok?  

A bélflórát alkotó baktériumtörzsek arányának módosításával a puffadással és görcsökkel, gyomortáji vagy hasi fájdalom kíséretében jelentkező betegség jól kezelhető. Ennek oka, hogy ha a vastagbélben élő, kolonizált, probiotikus baktériumok száma lecsökken, emésztési zavarok jelentkeznek. Romlik a felszívódás hatékonysága, sérülhet a bélnyálkahártya, székelési problémák jelentkeznek, emellett az IBS szempontjából fontos, a bélmozgás is rendellenessé válik. Probiotikus baktériumok bevitelével javul az anyagcsere, és a bélmozgások is rendeződhetnek, regenerálódik a bélnyálkahártya. A bélflóra helyreállítása jótékonyan hat az emésztésre, emellett elősegíti a tápanyagok, és a különféle ásványi anyagok, például a magnézium és vas felszívódását.

Hirdetés

Hirdetés

Eredményes, végleges rosacea és hajhullás gyógyítás,
mikroszkópos arc- és fejbőrvizsgálat


Szeretettel várom azokat, akik régóta küszködnek haj-, szempilla-, vagy szemöldökhullással, fejbőrproblémákkal, zsíros és rosaceás arcbőrrel.
Gyógyuljon meg végleg szteroidok használata nélkül!

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!

Ajánlott termékek

Clean Inside béltisztító Program

Clean Inside béltisztító Program

A Clean Inside béltisztító Program három termékből áll, melyet kifejezetten a vastagbél legalaposabb és legtermészetesebb módon történő tisztítására fejlesztettünk ki.


Anti-parazita táplálék-kiegészítő

Anti-parazita táplálék-kiegészítő

A Parasic élősködő elleni táplálék-kiegészítő segít eltávolítani a bélparazitákat és petéiket a vastagbélből és a szervezet más részeiből.


Méregtelenítő gyógytea

Méregtelenítő gyógytea

13 speciálisan válogatott növény kombinációja. Elősegíti a normális bélműködést és a rendszeres székelést. Koffeint nem tartalmaz.

Orvos válaszol

Kérdése van egy cikkel kapcsolatban? Tegye fel kérdését, illetve böngésszen független szakértők válaszaiból...
Orvos válaszol ITT