head

Méregtelenítés és vértisztítás: támogatónk lehet a pecsétviaszgomba

Báhidszky Szuren Báhidszky Szuren
Újságíró, egészségügyi tanácsadó
Téma: Gyógygombák

A pecsétviaszgomba rendkívül sokoldalú gyógygomba, azt azonban csak kevesen tudják róla, hogy vér- és májtisztító tulajdonsága révén remek méregtelenítő. Fogyasztásával biztosak lehetünk benne, hogy jó eséllyel előzhetjük meg a májproblémákat, a keringési zavarokat, az allergiák kialakulását, továbbá a magas vérnyomást.

Szervezetünket naponta bombázzuk mérgekkel, legyen szó különféle adalékanyagokról és nehézfémekről, mint pl. az ólom és higany. Ezek - ha nem figyelünk oda kellően - felhalmozódhatnak a szervezetünkben. A már felszívódott veszélyes adalékanyagoktól csak méregtelenítéssel szabadulhatunk meg, ebben lehet segítségünkre például a pecsétviaszgomba. Lássuk, miért!

Jót tesz a májnak

A pecsétviaszgomba méregtelenítő és vértisztító tulajdonságát részben a szerves germánium tartalmának köszönheti, ami csaknem másfélszeresére növelheti a vér oxigénfelvevő képességét. Ez a gyógygomba azonban még egy nagyon fontos hatóanyaggal bír, ami ugyancsak segít a szervezet oxigén-felhasználásának javításában. Ez pedig a ganoderic sav, pontosabban a ganoderic savak.  Ez a hatóanyag a máj működésének erősítésében kaphat jelentős szerepet, így járulva hozzá a méregtelenítés hatékonyságának növeléséhez. Amennyiben erre nem ügyelünk kellőképpen, a mérgek májkárosodást, működési zavarokat okozhatnak, azaz a májvédelem szempontjából is nagyon fontos a méregtelenítés.

Megtisztítja az ereket

A pecsétviaszgomba hatóanyagai segítik a véráramlást, adenozin tartalmának köszönhetően megelőzi a vérlemezkék összetapadását, ezért a trombózisos megbetegedések megelőzésére is használható. Egyéb hatóanyagai felhígítják a vérben és a plazmában található zsírokat, ezzel is tisztítva a vénákat és az artériákat. Mindezen tulajdonsága miatt segíthet megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulását, s megnövelheti a szív kapacitását. Nem mellesleg az adenozin szabályozza az emésztési funkciókat is, valamint a vér pH-szintjét. Antioxidáns hatású poliszacharid összetevői csökkenthetik a hangulatingadozást, ami a méregtelenítés során a távozó mérgek miatt előfordulhat.

Forrás:
https://www.scribd.com/document/313356181/Ganoderma-Lucidum-Lingzhi-or-Reishi-Herbal-Medicine-NCBI
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3585368/

Hirdetés

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!

Orvos válaszol

Kérdése van egy cikkel kapcsolatban? Tegye fel kérdését, illetve böngésszen független szakértők válaszaiból...
Orvos válaszol ITT