head

„Olyan érzés volt, mintha a sejtjeim új erőre kaptak volna a gyógygombától”

Báhidszky Szuren Báhidszky Szuren
Újságíró, egészségügyi tanácsadó
Téma: Gyógygombák

Ugyan a cukorbetegséggel megtanult együtt élni, az érelmeszesedés súlyos károkat okozott az szervezetében. Herczeg László a sokadik műtét után döntötte el, hogy a gyógyszeres kezelés mellett kipróbálja a gyógygombát, de arra nem számított, hogy néhány hét szedés után mennyit javul az állapota. Olvassák el az ő gyógygomba véleményét!

Mikor tudta meg, hogy cukorbeteg?

Tíz évvel ezelőtt derült ki, hogy 2-es típusú cukorbetegségben szenvedek. Idővel elfogadtam az állapotom, azt is, hogy folyamatosan inzulinoznom kell magam, persze jobban odafigyeltem az életmódomra, az étkezésemre.  Rendszeresen szedtem, szedek vitaminokat, egy ideig táplálékkiegészítőt is, de az nem volt jó semmire, ezért elhagytam. A cukorbetegség miatt fekélyes lett a lábam, a hátam is kisebesedett, nem akart gyógyulni. Ekkor elkezdtem próbálkozni egy külsőleg alkalmazható gyógyhatású készítménnyel, ami vélhetően segített abban, hogy beinduljon a gyógyulási folyamat.

Rendszeresen járt kontrollra az orvosához?

Igen, ez pontosan így van. Sajnos azonban minden odafigyelés ellenére 2012-ben érszűkületet diagnosztizáltak nálam, nem sokkal ezután pedig le kellett vágni a jobb lábam ujjait, mert azok a rossz keringés miatt elhaltak. Kicsivel később a jobb lábfejem egy részét is, mivel a szövetelhalás a mélyben tovább folytatódott. Hosszú időbe telt, amíg a műtéti sebek begyógyultak, de ennek környékén bőr a mai napig olyan vékony, könnyen kisebesedik. Sajnos az idei év elején a bal lábam két ujját is elveszítettem az érszűkület miatt.

A történtek után változtattak a kezelési módján?

Ugyanúgy kaptam háromhavonta az értágító infúziót Karcagon, illetve a gyógyszereket is szedtem, ettől eltekintve nem változott semmi. Éreztem, hogy érdemes lenne valamilyen alternatív kezelési módot kipróbálni, hiszen ez a fekélyek esetén is segített. Esténként elkezdtem böngészni az interneten, de annyiféle gyógyhatású készítményre bukkantam, hogy összezavarodtam, és hagytam a csudába az egészet.

Hogy talált rá a gyógygombára?

Ebben segítségemre volt a sors is. Egyrészt egy végtelenül kedves nőt rendelt mellém, aki komolyan vette a betegségem, és folyton nyüstölt, hogy próbáljak ki valamilyen természetes készítményt, másrészt kiderült, hogy unokám lesz. Tudtam, hogy szeretnék életvidám és tevékeny társ, illetve nagypapa lenni, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy javuljon az állapotom. Ekkor történt, hogy egy baráti beszélgetés során valaki felhozta a gyógygombát, ami segített egy rokonának abban, hogy egy komoly műtétet követően megerősödjön a szervezete, ez a gyógygomba vélemény pedig engem is meggyőzött.

Ekkor határozta el, hogy Ön is kipróbálja?

Kicsit vacilláltam, de végül rákerestem a gyógygomba véleményekre az interneten. Láttam, hogy rezveratrolt is tartalmaz a készítmény, erről pedig azt olvastam, hogy védi az ereket, illetve rugalmassá teszi őket, ami nekem fontos az érszűkület miatt. 2017 márciusában rendeltem meg az első doboz gyógygombát, a 120 kapszulából napi 2x4-et szedtem, ez később 3x2 lett.

Mit érzett, amikor elkezdte a gyógygomba szedését?

Őszintén szólva nem gondoltam, hogy már az első héten sokkal energikusabb leszek. Valahogy nem kellett a reggeli kávé, jobban ment a kertészkedés, a párom szóvá is tette, hogy szinte megfiatalodtam. Kicsit olyan érzés volt, minta a sejtjeim új erőre kaptak volna a gyógygombától, persze ebben biztos közre játszott a szerelem is.

Milyen most az állapota?

Most ott tartok, hogy a legutóbbi február végi operációt követően az orvosok azt mondták, hogy megállt az szövetelhalás. A gyógygomba szedése nagy valószínűséggel közrejátszott benne, hiszen pont a műtétet követően kezdtem el szedni. Gondolom, tényleg megerősítette az immunrendszerem, mert gyorsabban gyógyultam, így most nem is lehetnék boldogabb újdonsült nagypapa!

A tartalom megjelenését a Fachet gyógygomba támogatta.

Hirdetés

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!

Orvos válaszol

Kérdése van egy cikkel kapcsolatban? Tegye fel kérdését, illetve böngésszen független szakértők válaszaiból...
Orvos válaszol ITT