head

Elhízástól szenved? Az életével játszik

elhízás veszélyei
Báhidszky Szuren Báhidszky Szuren
Újságíró
Téma: Életmód

Az elhízás a fejlett országokban egyre komolyabb méreteket ölt, ezzel együtt pedig a jelentős túlsúly miatt kialakuló betegségek előfordulása is növekszik. Számlájára számos súlyos betegség írható, köztük a szív- és érrendszeri elváltozások, de bizonyos daganatok és emésztőrendszeri rendellenességek is közvetlenül kapcsolatba hozhatók vele. Tudjon meg többet a kövérség veszélyeiről!

Belegondolt már ebbe?

Az elhízás hátterében többféle ok is meghúzódhat, a genetikai hajlam, egyes gyógyszerek, a károsodott bélflóra, a hormonzavarok, ám leggyakrabban az egészségtelen életmód következménye. A zsír azonban mindenkinél másképp rakódik le, vagy a hámszövetek alatt, vagy a belső szervek - zsigerek, belek - körül gyűlik fel. A mélyebben található zsír jelenti a nagyobb rizikófaktort, jó tudni, hogy a hasi zsírpárnák olyan súlyos betegségekkel is közvetlenül kapcsolatba hozhatók, mint a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri megbetegedések, agyvérzés, a stroke, a magas vérnyomás, a vastagbéldaganat, a májrák, az emlőrák, a prosztatarák vagy a depresszió. Az elhízás miatt kialakuló koszorúér betegség az egyik leggyakrabban előforduló, infarktushoz, esetleg korai halálhoz vezető megbetegedés, de a túlsúly számlájára írható magas vérnyomás is, ami agyvérzéshez, szív- és veseelégtelenséghez, látásromláshoz, és egyéb szív- érrendszeri keringési elégtelenségre hajlamosít. A jelentős súlytöbblet tehát több, mint esztétikai probléma, akár halásos következményei is lehetnek.

Elhízás és bélflóra? Van összefüggés!

Számos tanulmány szolgál bizonyítékul arra, hogy egyes bélbaktériumok hatással lehetnek a testsúly, ezzel együtt pedig az elhízás szabályozására. A testtömeget ugyanis a bacteroidetes és firmicutes törzsekhez tartozó baktériumok aránya is befolyásolhatja, a kövér emberek bélflórájában több a firmicutes és kevesebb a bacteroidetes baktérium, míg az egészséges, normál testsúlyú társaiknál a két baktériumtörzs csaknem hasonló arányban van jelen. Úgy tűnik, hogy a firmicutes baktériumok olyan enzimek termelődését ösztönzik, amelyek az egyébként emészthetetlen cukrokat is lebontják, és fokozzák a felszívódó kalóriák számát. A probiotikumok fogyasztása azonban helyreállítja a bélflóra egészségét, így diétával kiegészítve eredményes súlyvesztés érhető el.
Az elhízás leküzdésében azonban a legjelentősebb tényezője továbbra is az egészséges táplálkozásnak van, de elmaradhatatlan testmozgás, és az évenként több alkalommal elvégzett béltisztítás, illetve méregtelenítés!

Forrás:
http://www.gutmicrobiotaforhealth.com/en/mouse-research-lends-insights-link-altered-gut-microbiota-obesity/

 

 

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!

Ajánlott termékek

ToxiClean méregtelenítő Program

ToxiClean méregtelenítő Program

A ToxiClean méregtelenítő Programot arra fejlesztettük ki, hogy a Clean Inside Programmal együtt alkalmazva még hatékonyabban tisztítsa és méregtelenítse belső szerveit az egészséges mindennapokért.


Béltisztító rost kiegészítő

Béltisztító rost kiegészítő

A béltisztító rost kiegészítő a rostok segítségével megtisztítja a vastagbelet az összegyűlt lerakódásoktól és megelőzi az újabb lerakódások képződését.


Méregtelenítő gyógytea

Méregtelenítő gyógytea

13 speciálisan válogatott növény kombinációja. Elősegíti a normális bélműködést és a rendszeres székelést. Koffeint nem tartalmaz.

Orvos válaszol

Kérdése van egy cikkel kapcsolatban? Tegye fel kérdését, illetve böngésszen független szakértők válaszaiból...
Orvos válaszol ITT