head

Így tartsa be az újévi fogadalmát! – Sikeres diéta 3 lépésben

Petrás Gabriella Petrás Gabriella
Újságíró
Téma: Diéta-fogyókúra

Ha eddig sikertelen diéták sorozatán van túl, meglehet, nem a kitartásával, csupán a stratégiájával volt gond. Lássuk, milyen lépéseket érdemes megtenni, ha le akar fogyni!

Tűzze ki a célt!

Fontos, hogy tudatosítsa magában, mi a pontos célja, ugyanis csak így fogja tudni, hogy milyen lépésekre van szükség az eléréséhez. Ha például a diéta során nemcsak 5 kilótól szeretne megszabadulni, hanem 10-15 kilótól, akkor bontsa kisebb egységekre a célig vezető utat! Ez azért fontos, mert, ha mindig az előttünk álló szakaszra koncentrálunk, nem fogjuk azt érezni, hogy a vállalásunk teljesíthetetlen, így nagyobb eséllyel tartunk ki a diéta mellett! Haladjon mindig lépésről lépésre, fokról fokra!

Értékelje az elért eredményeket!

Az élet minden területén fontos, hogy becsülje és értékelje a teljesítményét, a kitartását és az elért eredményeit! Ugyanez igaz a diéta esetében is: ha tudja, hogy már elért a céljához vezető út első szakaszának végére, jutalmazza meg magát. Persze, ne nassokra gondoljon, hanem készítsen egy forró és illatos fürdőt, relaxáljon, vegyen egy szép fülbevalót, karkötőt, igyon meg egy habos tejeskávét, a lényeg, hogy találja meg az önjutalmazás legélvezetesebb formáit!

Lendüljön túl a holtponton!

Minden diétában bekövetkezik a fogyókúrázók rémálma, a holtpont. Ez az a pont, amikor a mérleg nyelve meg sem moccan, rosszabb esetben többet mutat 1-2 kilóval, és hiába tartjuk be lelkiismeretesen az étrendünket, nem történik semmi. Ha a súlyunk stagnál, ne csüggedjünk, tartsunk ki a diéta mellett, és semmiképp se dobjuk a kukába az addigi eredményeinket! Szervezetünk ezen természetes reakcióján is úrrá lehetünk: ilyenkor elég egy kisebb változtatás az étrendben, mint például több zöldség, kevesebb hús, vagy este együnk egy kicsit kevesebbet a megszokottnál, és egy kicsivel többet mozogjunk, így a fogyás hamarosan újra beindul. A diéta során beiktathatunk egy lúgosító programot, ugyanis számtalan esetben az elsavasodás is oka lehet a nem megfelelő emésztésnek és a kilók ragaszkodásának.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!

Ajánlott termékek

Immunerősítő antioxidáns formula

Immunerősítő antioxidáns formula

Utántölti az elhasznált tápanyagokat vitaminokkal, ásványi anyagokkal és zöld növényi táplálékkal, ezzel segíti a test természetes méregtelenítő folyamatait.


Probiotikus kiegészítő

Probiotikus kiegészítő

8 milliárd hasznos élő baktériummal bizosítja az egészséges vastagbél-flórát, megadja az alapját az erős immunrendszernek, egyben védelmezi bélrendszerünket.


Emésztést segítő enzimek

Emésztést segítő enzimek

A természetes növényi enzimeket tartalmazó DigestFX segíti az emésztést, valamint megelőzi az emésztési problémákat. A DigestFX kapszula hatásos puffadás, felfújódás, szélgörcsök, gyomorégés, lassú emésztés, irritáció vagy eg

Orvos válaszol

Kérdése van egy cikkel kapcsolatban? Tegye fel kérdését, illetve böngésszen független szakértők válaszaiból...
Orvos válaszol ITT