head

Fogyás és méregtelenítés: csak együtt van értelme

’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Diéta-fogyókúra

A látványos fogyás érthetően mindenkit boldoggá tesz, de az csak kevés embernek jut az eszébe, hogy a leadott kilóikkal párhuzamosan a méreganyagok nem távoznak el a szervezetünkből. Nem mellesleg arról is gondoskodnak, hogy ismét hízásnak induljunk.  

Ki gondolna arra, hogy a fogyás és méregtelenítés párban járnak? Miért is kellene? Karcsúvá váltunk, örömmel nézünk a tükörbe, bezsebeljük a bókokat, de ez még nem jeleneti azt, hogy valóban egészségesebbek lettünk. Ledobtuk ugyan a pluszkilóinkat, de ettől még azoktól méreganyagoktól nem szabadultunk meg, amik a megcsappant zsírsejtjeinkből más helyre költöztek a testünkben.

Nem figyelünk, míg nincs baj

Emésztőrendszerünk ideális esetben alkalmas arra, hogy szervezetünkből a különféle zsírban oldódó mérgeket kiürítse, azaz az tartósítószerek, adalékanyagok, mesterséges színezékek, nehézfémek, gyógyszermaradványok eltávozzanak belőlünk. Ezek nagy része az epével együtt ürül a vékonybélbe, ahol a bélbolyhok hivatottak őket kisöpörni. Ami nem ürül ki, azt a májunk vízoldékonnyá alakítja át, ezzel az „átalakítással” gondoskodik arról, hogy megszabadulhassunk tőlük. Ha nincs, ami segítene kitakarítani a belekből a mérgeket és toxinokat, bekerülnek a májba, ami egy idő után telítődik, és képtelen lesz a rá háruló feladattal megküzdeni.

Elkezdődik a vándorlás

Legnagyobb méregtelenítő szervünk kétségbeesetten küzd, így a mérgeket „kilöki” magából a véráramba, majd onnan a zsírsejtjeinkbe kerülnek tárolásra. Ám a fogyással számuk látványosan megfogyatkozik, ennek következtében a toxinok a véráramon át visszavándorolnak a májba. A testünket a fogyással egy időben lényegében elhalmozzuk mérgekkel. A mérgek miatt rossz lesz a közérzetünk, fáradttá, ingerlékennyé válunk, nehezünkre esik az alvás, felpuffadunk, nehezünkre esik a székletürítés, vagy éppen az állandó hasmenés miatt folyamatosan a toalettre járunk. Ráadásul karcsú alakunk mellé pattanásos, kiütéses bőr társul, hajunk hullani, különféle allergiák kínoznak bennünket, gyakran leszünk betegek.

Méregtelenítés nélkül visszahízunk

Méregtelenítés hiányában mindent elkövetünk azért, hogy a leadott felesleg ismét felugorjon ránk, hiszen a szervezetünk szeretné újra zsírsejtekbe zárni a méreganyagokat. Emiatt raktározó üzemmódba kapcsol, anyagcserénk lelassul, a mérleg nyelve pedig ismét felfelé billen. Ha nem szeretnénk, hogy a fogyással elért eredményeink semmibe vesszenek, mindenképpen végezzük el a méregtelenítést, így garantáltan megőrizhetjük egészségünket és karcsú alakunkat.

Hirdetés

Eredményes, végleges rosacea és hajhullás gyógyítás,
mikroszkópos arc- és fejbőrvizsgálat


Szeretettel várom azokat, akik régóta küszködnek haj-, szempilla-, vagy szemöldökhullással, fejbőrproblémákkal, zsíros és rosaceás arcbőrrel.
Gyógyuljon meg végleg szteroidok használata nélkül!

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!

Ajánlott termékek

Immunerősítő antioxidáns formula

Immunerősítő antioxidáns formula

Utántölti az elhasznált tápanyagokat vitaminokkal, ásványi anyagokkal és zöld növényi táplálékkal, ezzel segíti a test természetes méregtelenítő folyamatait.


Probiotikus kiegészítő

Probiotikus kiegészítő

8 milliárd hasznos élő baktériummal bizosítja az egészséges vastagbél-flórát, megadja az alapját az erős immunrendszernek, egyben védelmezi bélrendszerünket.


Emésztést segítő enzimek

Emésztést segítő enzimek

A természetes növényi enzimeket tartalmazó DigestFX segíti az emésztést, valamint megelőzi az emésztési problémákat. A DigestFX kapszula hatásos puffadás, felfújódás, szélgörcsök, gyomorégés, lassú emésztés, irritáció vagy eg

Orvos válaszol

Kérdése van egy cikkel kapcsolatban? Tegye fel kérdését, illetve böngésszen független szakértők válaszaiból...
Orvos válaszol ITT